Familia ta / Sarcina »

Durerea de cap revine? Poate fi semnul unei sarcini!

Autor: Daniela Purcaru | 11 December, 13:30 | 0 comentarii

Nu doar oboseala sau întârzierea menstruației se numără printre manifestările unei sarcini, ci o paletă vastă de simptome datorate schimbărilor hormonale.


Durerea de cap nu cedează ușor

Greața, însoțită de vărsături, lipsa menstruației sunt semne evidente ale unei sarcini. La acestea se pot adăuga durerile de cap care revin sau care nu dispar prea ușor. Dacă ai deja un test pozitiv, alege medicamente cu acetaminofen, ca paracetamolul simplu, pentru a reduce intensitatea durerilor fără a afecta dezvoltarea lui bebe. Consultă medicul de familie, apoi un ginecolog care îți va urmări sarcina și-ți va da sfaturi pe tot parcursul ei, când ai probleme de sănătate.

Durerile de spate sunt normale

Pe lângă durerile de cap se pot ivi și cele de spate. În primele 3 luni de sarcină, ligamentele devin mai moi, pentru a permite mărirea uterului în timpul sarcinii, de aceea aceste dureri sunt absolut normale. Dacă ți se par greu de suportat, cere sfatul medicului tău!

Ai amețeli

Modificările hormonale favorizează dilatarea vaselor de sânge, hipotensiunea (scăderea tensiunii arteriale). Din aceste cauze este posibil să te simți amețită și fără energie. 

Citește și: Cât de sigur e testul de sarcină

Plângi din orice

E drept că femeile sunt mai sensibile, dar în timpul sarcinii sensibilitatea se exacerbează. Dacă ți se întâmplă să izbucnești în plâns din nimic sau să treci rapid de la o stare la alta este posibil să fii însărcinată.

Nu mai scapi de oboseală

Cu toate că te odihnești îndeajuns de mult, tot te simți obosită. După ora prânzului mai ales tot ce-ți dorești este să mai tragi un pui de somn și începe să-ți fie tot mai greu să te concentrezi. Oboseala aceasta și stările de somnolență sunt alte semnale că este posibil să fii gravidă.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »