Viata sexuala / Sex&dragoste »

Când îți poți relua viața sexuală după naștere

Autor: Daniela Purcaru | 13 February, 16:35 | 0 comentarii

Viața ta se schimbă radical din toate punctele de vedere după ce ai un copil, cu atât mai mult în privința intimității în cuplu.


Medicii ginecologi recomandă repaus pe o perioadă de o lună și jumătate după naștere, indiferent că bebelușul a venit pe lume pe cale naturală sau prin cezariană. Un control ginecologic va elimina teama unor eventuale complicații.

Cât durează de fapt refacerea după naștere

Perioada de timp în care mămicile au dureri și nu se simt confortabil cu ideea de a-și relua viața intimă diferă de la o femeie la alta, de la un cuplu la altul. Afecțiunea, înțelegerea dintre cei doi proaspeți părinți scurtează această perioadă. Mai ales când mama nu este complet refăcută fizic și nici nu se poate odihni pe cât ar avea nevoie, ajută foarte mult implicarea tatălui.

Mămicile își fac griji inutile uneori

Multe mămici își fac griji că soții nu se vor mai simți atrași de cum arată după naștere. Mai mult, se consideră prea grase pentru a face dragoste sau nu vor ca partenerii să le atingă sânii din cauză că alăptează. Pe de altă parte, soții n-au întotdeauna aceeași părere. Mulți cred că partenerele arată mai bine decât înainte. Mai multe griji își fac proaspetele mămici.

Calitatea contează mai mult

Primele contacte intime după naștere sunt dureroase din cauza uscăciunii vaginale, motiv pentru care este nevoie de un lubrifiant. În plus, fluctuațiile hormonale și alăptatul pot duce la scăderea vertiginoasă a libidoului timp de câteva luni. După ce aceste neplăceri încep să dispară, relațiile intime tind să devină mai intense.

Treptat,  cum timpul pe care-l au la dispoziție doar pentru ei doi se diminuează, se pune accentul mai mult pe calitatea actelor sexuale, decât pe o frecvență crescută a acestora. E posibil ca oboseala cauzată de îngrijirea unui copil sau reducerea timpului pe care-l au disponibil pentru ei înșiși să fie principalele cauze care duc la prețuirea calității.


 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »