Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Drum bun, fără rău de mișcare!

Autor: Dorina Novac | 12 March, 18:15 | 0 comentarii

Mișcarea poate cauza vărsături și amețeală, simptome cunoscute ca rău de mișcare. Apare la orice vârstă, afectând în special femeile și copiii. Nu se tratează cu medicamente și nici cu bomboane mentolate. Ei bine, te ajută remediile din plante. 


Potrivit specialiștilor, răul de mișcare poate fi indus prin autosugestie – unele persoane se conving pe sine că le este rău. Dispare, de obicei, odată cu încetarea mișcării.
 
Mănâncă înainte de plecare
 
Ai grijă să fii suficient de odihnit şi să mănânci ceva înainte să pleci la drum. Evită grăsimile şi prăjelile – sunt greu de digerat şi vor accentua starea de greaţă. De asemenea, pe drum este bine să mănânci biscuiți sărați și să bei, din când în când, câte o gură de apă.
 
Aerul rece și proaspăt te poate ajuta în caz de rău de mișcare, de aceea, este indicat să deschizi o fereastră. Poți, de asemenea, împrospăta aerul cu un spray cu aromă.
 
Mai mut, fumul de ţigară, izul de transpiraţie, parfumul puternic, la fel, sporesc simptomele răului de mişcare. 
 
Ghimbirul ușurează digestia
 
Ghimbirul este unul dintre cele mai bne remedii din bucătărie, dar pentru a avea efect maxim trebuie administrate înainte de instalarea  stării de rău. Planta conţine o substanţă numită gingerol, care previne durerile abdominale. De asemenea, ghimbirul ușurează digestia și alungă greața. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de praf de ghimbir, amestecată cu o ceaşcă de apă clocotită. Bea cel puţin două căni cu ceai înainte să pleci la drum. 
 
Menta te revigorează
 
Frunzele proaspete de mentă îndepărtează simptomele deranjante. De asemenea, poţi să inhalezi vapori de mentă înainte de drum. Fierbe timp de un minut frunzele de mentă şi stai cu capul acoperit sub aburii rezultaţi, respirând cât poţi de adânc. Este indicat să bei o cană de ceai. 
 
Levănţica alungă greaţa
 
O cană de ceai din flori de levănţică este un remediu bun împotriva sensației de greață. Infuzia se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată, la o cană de apă clocotită. Bea acest ceai cu 10 minute înainte de a pleca în călătorie. Dacă drumul este lung, poţi lua ceai cu tine, într-un termos, şi îl poţi bea în loc de apă.
 
Află AICI cum tratezi răul de mare!
 
Teiul, efect de calmare
 
Poți face o infuzie din flori de tei şi bei o cană înainte de a pleca la drum, îndulcită cu miere. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori de tei la o cană de apă. Teiul are proprietăţi calmante.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »