Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Din ce cauză apare acneea corporală

Autor: Ramona Liță | 12 September, 16:00 | 0 comentarii

Pielea care este predispusă la problema inestetică a acneei are nevoie de o îngrijire specială și de o alimentație echilibrată.


Chiar dacă acneea este una dintre problemele cu care ne confruntăm la pubertate, o dată încheiată această etapă a vieții se poate întâmpla ca problema acneei să nu dispară ci din contră să se agraveze.

De fiecare dată când faci un gomaj sau freci pielea predispusă la această problemă nu faci altceva decât să împingi resturile de murdărie către porii sănătoși, contribui la îngroșarea stratului de piele și astfel acneea se extinde.

Se întâmplă adesea ca acneea juvenilă să lase semne vizibile atât pe tenul cât și pe trupul tău.

Din ce cauză apare acneea corporală

Acneea facială poate avea episoade destul de dure ce te poate pune în situații jenante și mai ales să îți pierzi încrederea de sine și în imaginea ta.

Dar dacă ai observat că acneea s-a extins și pe celelalte zone precum brațe, spate, umeri, bazin sau picioare, atunci este cazul să iei măsuri.

În primul rând este necesară vizita la un dermatolog care să îți recomande anumite teste pentru a afla dacă această problemă are o cauză hormonală.

Hainele, principala cauză

Deși pare greu de crezut, hainele joacă un rol esențial în menținerea sănătății corpului tău. Astfel că, obiectele vestimentarre pot fi responsabile cu extinderea acneei. Și asta din cauza materialelor folosit la confecționarea lor. Dar există acest risc și în momentul în care acestea se freacă de piele fie din cauza surplusului de kilograme fie din cauză că sunt mult prea strâmte.

Ține cont și de faptul că anumite materiale pot să ofere o oarecare reacție alergică atunci când vin în contact cu pielea ta.

În plus, transpirația este un alt factor care contribuie la extinderea acneei, mai ales dacă vine la pachet cu una din situațiile de mai sus.

Rezultatul fiind acela că o zonă care transpiră mai mult și vine în contact cu un material sintetic sau haina se freacă de piele, evită să lase pielea să respire și în felul acesta acneea are mediul proprice pentru a se dezvolta.

Sportul și echipamentul sportiv

Dacă mergi la sală și observi că pantalonii tăi provoacă apariția acneei pe fese sau picioare atunci optează pentru unii mai scurți care să permită pielii să se aerisească și să respire chiar și în timpul antrenamentului.

Nu uita de hidratarea constantă și evită pe cât posibil să iei suplimente sportive mai ales cele sub formă de prafuri care promit să te transforme într-un pachețel de mușchi fără prea mult efort.

Obișnuiește ca după sală să folosești la duș o perie de corp și un agent de curățare pe bază de acid salicilic pentru a curăța pielea și a ajuta la vindecarea acneei deja instalate.

Ideea principală fiind aceea ca orice zonă afectată să fie păstrată cât mai curată și uscată astfel încât problema să fei ajutată să se vindece mai repede.

Alimentația corespunzătoare

Alimentele de tipul celor fast food sau semipreparate sunt de preferat a fi evitate cât de mult posibil și înlocuite cu alimente sănătoase precum fructe și legume proaspete.

Nici produsele cu un conținut ridicat de cofeină nu trebuie să fie la îndemâna ta, mai ales cafeaua și ciocolata. Alege să le consumi cu moderație și zilnic să bei cel puțin 1.5 litri de apă.

Alge produsele bogate în fibrea care să se ocupe de tranzitul tău pentru ca astfel să elimini cât mai multe toxine și să eviți perioadele de constipație.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »