Stil de viata&dieta / Diete »

Diete pe care nu trebuie să le ţii niciodată

Autor: Raisa Cristea | 08 March, 10:20 | 2 comentarii

Unele cure de slăbire îţi pot pune în pericol sănătatea, de aceea ar trebui să le eviţi. Oamenii trebuie să mănânce o gamă largă de alimente, care să le asigure toate vitaminele și mineralele necesare, potrivit reprezentanților Asociației Americane de Dietetică. Iar cei care ţin regimuri restrictive, îşi pun în pericol sănătatea. Iată despre ce regimuri de slăbit este vorba!


Dieta Dukan

Un regim restrictiv, cu multe reguli - aceasta este dieta Dukan. Acest regim se bazează pe consumul de proteine și pe un aport foarte scăzut de carbohidrați. Dieta duce la o pierdere rapidă în greutate, însă nu e sigură din punct de vedere medical.

Membrii Asociaţiei Dieteticienilor Britanici (BDA) au descris-o ca fiind „confuză, consumatoare de timp, foarte rigidă“. Printre efectele sale secundare se numără constipația, apariția respurației urât mirositoare, dar și lipsa de energie. De aceea, cântărește bine lucrurile dacă te decizi s-o ții.

Dieta Paleo

Este una dintre cele mai periculoase diete, potrivit unei analize a mai multor experți americani în nutriție, publicate în US News & World Report.

Regimul se bazează pe alimentația oamenilor din Paleolitic, care consumau multă carne roșie, pește și plante sălbatice. Nu include însă consumul de fasole, mazăre, cartofi, cereale, lactate și mâncăruri procesate.

Potrivit lui Heather Mangieri, medic nutriționist american, o mare problemă a acestei diete este faptul că este dificil ca organismul să-și asigure un nivel optim de calciu și vitamina D, din cauza lipsei cerealelor și a lactatelor. Totodată, cei care urmează această cură își privează organismul și de fibre și minerale, precum magneziu și fosfor.

Dieta fără gluten

Un regim alimentar bazat exclusiv pe alimente care nu conțin gluten nu este indicat dacă vrei să scapi de kilogramele în plus. Este recomandat doar persoanelor care au intoleanță la această proteină alimentară. Glutenul „nu are legătură cu pierderea în greutate“ spune Mary Hartley, medic nutriționist american.

Nutriționiștii susțin că persoanele care exclud glutenul din alimentație au tendințe să se îngrașe, fiindcă ele consumă alimente din comerț care nu conțin această proteină, însă sunt bogate în zahăr, conservanți, grăsimi nesănătoase sau bogate în calorii.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorina | 08 March 2016, 10:41
O afacere profitabila pentru toti! Cum ar fi daca ai avea o afacere a ta, puternica si profitabila? Noi iti oferim un sistem recomandat de catre cei mai mari experti, gata sa-ti aduca si tie castigurile pe care ti le doresti. Solicita chiar acum mai multe informatii, la adresa de email:[email protected]
2 Postat de: Negru Vasilica | 09 March 2016, 10:12
Usor de castigat! Esti dornic sa castigi mai multi bani? Iti doresti chiar independenta financiara? Alatura-te acum echipei noastre si invata pas cu pas procedura simpla prin care poti ajunge la castiguri chiar si din prima luna, fara sa fie nevoie sa recrutezi oameni in retele, fara multe batai de cap! Trebuie doar sa ma contactezi cat mai repede la adresa mea de email:[email protected]
Adauga un comentariu »