Remedii naturiste / Problemele tale »

Dieta care previne chisturile mamare

Autor: Daniela Purcaru | 23 August, 16:00 | 0 comentarii

Chisturile depistate la nivelul sânilor reprezintă o problemă frecventă la femeile care au atins vârsta de 40 de ani. Dacă știi că ai chisturi benigne, o dietă echilibrată va preveni agravarea lor și simptome ca durerea sau inflamația.


Mănâncă mai rar carbohidrați

Excesul de alimente care conțin carbohidrați și grăsimi saturate te poate aduce în situația de a suferi de chisturi sau de a afla că s-au mărit. Potrivit unor studii, femeile care au o dietă cu puține grăsimi rele produc o cantitate mai mică de estrogeni și alți hormoni răspunzător pentru formarea chisturilor mamare. De aceea, este important să crești cantitatea de legume și fructe consumate zilnic, să scazi cantitatea de pâine, orez, cartofi, paste. Nici mezelurile sau carnea de porc nu sunt recomandate în cantitate mare, deoarece au un conținut ridicat de grăsimi.

Băuturi de evitat

Consumul ridicat de alimente și băuturi care conțin xantină te predispune la formarea chisturilor mamare. Această substanță cauzează inflamații sau le agravează pe cele deja existente. Ocolește sau alege mai rar ciocolata, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase care au cafeină.

Vitamine care scad riscul apariției chisturilor

Datorită efectului antioxidant, vitaminele A și E joacă un rol important în prevenirea formării chisturilor mamare. E un motiv în plus să incluzi în dietă legume și fructe proaspete, morcovi, pepene, spanac, dar și migdale, alune de pădure, semințe de floarea-soarelui, semințe de susun, ulei de măsline.

Citește și: Chisturi la sân: de ce apar și când este cazul de operație

Mai puțină sare

Un alt mod de a elimina chisturile mamare este să mănânci mai puțin sărat. Principala cauză a retenției de apă este consumul ridicat de alimente cu multă sare, iar chisturile reprezintă o afecțiune care este agravată de retenția de apă.  

Ulei de luminița nopții

Pentru a calma durerile de sân și ca metodă de prevenire a cancerului mamar, se recomandă zilnic 5-10 picături de ulei de luminița-nopții obținut prin presarea la rece a semințelor plantei. Remediul este indicat și pentru alungarea crampelor abdominale, a tulburărilor premenstruale și menstruale.

Legumele care alină durerile

Chisturile mamare pot fi dureroase, dar acestea devin suportabile sau dispar dacă mănânci mai des legume din familia Cruciferelor, broccoli, varză, conopidă. Îți aduc un plus de hormon estrogen natural, numit fitoestrogen, care alungă sensibilitatea și durerile de la nivelul sânilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »