Actualitate »

De ce trebuie să-l obișnuiești pe copil să mănânce micul dejun

Autor: Alina Corneanu | 18 March, 14:20 | 0 comentarii

Copiii care nu obișnuiesc să mănânce la micul dejun au un risc mai ridicat de a deveni supraponderali sau obezi, spre deosebire de cei care mănâncă la prima oră a dimineții, atenționează oamenii de știință.


Articole similare:

Specialiștii în nutriție sunt de părere că este mult mai benefic pentru sănătatea copiilor ca ei să mănânce acasă, dar să mai ia o mică gustare și după ce ajung la școală.

Și studiile de până acum au evidențiat faptul că micul dejun poate ajuta la îmbunătățirea performanțelor școlare și la mențienerea greutății normale.

În cadrul cercetării au fost urmăriți 584 de copii din 12 școli care obișnuiau să ofere micul dejun și chiar gustări elevilor. Astfel, cercetătorii au urmărit starea de sănătate a copiilor și greutatea acestora în intervalul 2011-2012 și 2013-2014.

Ulterior, ei au ajuns la concluzia că elevii care mâncau și acasă erau mai puțin predispuși problemelor de greutate, spre deosebire de cei care mâncau prima dată la școală.

„Părinții trebuie să realizeze că de cele mai multe ori un copil care suferă de obezitate ajunge să fie un adult cu aceleași probleme, chiar cu un risc mai ridicat să fie diagnosticat cu diabet sau afecțiuni cardiovasculare. Este mult mai bine pentru copil să mănânce la prima oră a dimineții atât acasă, dar și să ia o mică gustare sănătoasă și după ce ajunge la școală“, a precizat medicul Marlene Schwartz, coautorul studiului.

Rezultatele cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „Paediatric Obesity“.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »