Familia ta / Copii »

De ce să ţii cont când alegi hainele bebeluşului

10 March, 13:00 | 0 comentarii

Hainele bebelușului sunt printre primele lucruri pe care le cumperi, ca proaspătă mămică. Toate sunt viu colorate și drăguțe, dar nu toate sunt bune pentru un nou-născut. Cum faci diferența?


Articole similare:

Fie că au mesaje haioase sau desene drăgălașe și culori vii, hainele bebelușului reușesc să ne cucerească rapid. Dar nu-i atât de simplu la cumpărături! De ce trebuie să fii foarte atentă atunci când le alegi? În primul rând pentru că un nou-născut are pielea mai sensibilă ca a unui adult și nu orice piesă vestimentară este bună pentru el. Iată de ce trebuie să ții cont:

1. Material

O întrebare pe care o pun frecvent mămicile atunci când cumpără hăinuțe este dacă sunt realizate 100% din materiale naturale, cel mai popular fiind bumbacul. Folosind materiale naturale se reduce riscul de iritații. În plus, tine cont și de faptul că un material sintetic nu lasă pielea să respire.

2. Mărime

Nu face stocuri de haine de aceeași mărime pentru că bebelușii cresc foarte repede. Atunci când ești la cumpărături, te poți orienta după etichetă, dar nu te baza doar pe asta. În orice caz, mai bine cumperi o hăinuță puțin mai mare, decât una mică, pe care să n-o folosești deloc.

Greutatea sau vârsta? Ce criteriu crezi că este mai important atunci când alegi hainele bebelușului? Ei bine, greutatea! Ea poate varia destul de mult de la un copil la altul, așa că atunci când citești eticheta, uită-te pentru ce greutate este potrivită.

3. Sezon

Dacă vrei să-i cumperi celui mic o căciulă sau un body mai gros, gândește-te ce vârstă va avea atunci când va fi frig. Sau poate ai văzut în vitrină o rochiță superbă, pe care n-ai cum s-o ratezi! Gândește-te bine nu doar la design, ci și la dimensiuni, astfel încât acestea să fie potrivite, în acord cu sezonul în care cel mic le va purta.

4. Croială

Chiar dacă eticheta îți arată că iei o haină pentru un bebeluș de trei luni, ea poate avea o croială strâmtă, mai ales la gât. De câte ori nu mi s-a întâmplat să nu-i pot pune băiețelului meu diverse tricouri pentru că nu-i intra capul! Bineînțeles, nici nu am l-am forțat. Așadar, alege haine comfortabile, ușor de îmbrăcat și mai ales, ușor de dezbrăcat.

5. Capse, nu nasturi

N-am nimic împotriva nasturilor, dar capsele sunt mai practice. Îți este mult mai ușor să-l schimbi, operațiunea fiind mai rapidă, mai ales iarna când chiar trebuie să te miști mai repede.

Citește continuarea articolului pe totuldespremame.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »