Actualitate »

De ce e bine să dormi în aceeași încăpere cu bebelușul

Autor: Alina Corneanu | 08 February, 14:20 | 1 comentariu

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu arată că mamele care obișnuiesc să își mai țină bebelușul în patul în care dorm ele tind să alăpteze pentru o perioadă mai lungă de timp.


Articole similare:

În schimb, specialiștii susțin că dacă cei mici sunt culcați în altă încăpere și procesul de alăptare se finalizaeză chiar și înainte de împlinirea vârstei de șase luni.

Bine de știut este că cercetătorii nu încurajează ca mamele să doarmă cu cei mici în același pat, ci să îi aducă din când în cand în patul lor, cel mic fiind pus să se culce în patuțul lui.

În cadrul studiului, oamenii de știință de la Universitatea Durham din Marea Britanie au urmărit 678 de femei gravide încă de la jumătatea celor nouă luni de sarcină.

După ce au născut, participantele au fost rugate să completeze mai multe chestionare privind programul de hrănire al copilului, dacă alăptau, dar și dacă obișnuiau să doarmă cu cei mici sau îi puneau în pătuț.

Astfel, rezultatele obținute au arătat că voluntarele care își luau din când în când copilul în patul lor au reușit să alăpteze pentru mai mult timp, spre deosebire de cele care dormeau în altă încăpere decât bebelușul.

„Dacă dorm în apropierea copilului mamele sunt mult mai motivate să continue pe o perioadă mai lungă de timp procesul de alăptare. Situația se schimbă în cazul celor care îi culcă pe cei mici în altă cameră“, a precizat Helen Ball, profesor în cadrul Universității Durham.  

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 08 February 2016, 18:24
Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe date, contactati unul dintre membrii echipei noastre . Solicitati “Informatii” suplimentare la email: [email protected]
Adauga un comentariu »