Viata sexuala / Tulburari sexuale »

De ce dispare dorinţa femeii?

Autor: Alina Corneanu | 07 April, 10:40 | 3 comentarii

Infecții vaginale, tumori ovariene sunt boli care afectează apetitul sexual al femeii. Dacă ai făcut recent și o operație, atunci ai motive să ai un libidou scăzut. Află de mai jos şi cum îl putem recăpăta.


Stresul de la locul de muncă, grijile zilnice, medicamentele, oboseala şi rutina -toate pot duce în timp la scăderea secreţiei hormonilor sexuali, respectiv a libidoului femeii. Pe lângă toate acestea, şi o parte dintre problemele ginecologice pot cauza în timp lipsa dorinţei sexuale. Lăsată nerezolvată, ,,problema” poate avea urmări asupra vieţii de cuplu: tensiuni, conflicte, în unele cazuri, chiar divorț.

Infecţiile vaginale pot scădea libidoul

O mare parte dintre femei se confruntă cu dureri şi cu usturimi în timpul actului sexual. Dintre ele puţine ajung la medic. Senzaţia de disconfort, uneori resimţită în timpul penetrării sub formă de înţepături şi de arsuri, poate apărea ca urmare a unor tulburări sau probleme ginecologice: lubrifierea insuficientă, infecţia vaginală (cea uterină, cea de la nivelul ovarelor, a trompelor, a tractului urinar), boala inflamatorie pelviană, endometrioza (creşterea anormală a celulelor de pe pereţii uterului).

Asemenea chisturilor, şi tumorile ovariene pot afecta dorinţa sexuală. Parte din tratament, operaţiile clasice sau cele laparoscopice (fie că este vorba de extirparea chistului sau a unei părţi din ovarul afectat) pot scădea apetitul sexual.

Tocmai de aceea, medicii recomadă ca în timpul operaţiilor să se îndepărteze cât mai puţin din ovar, astfel încât funcţiile hormonale să rămână la niveluri normale.  

Simptomele fibromului ,,alungă” dorinţa

Cunoscută ca fiind una dintre cele mai frecvente tumori necanceroase ginecologice, fibromul uterin se numără printre afecţiunile care scad dorinţa sexuală. Studiile au arătat că aproximativ 45% dintre femeile trecute de 35 de ani sunt diagnosticate cu unu sau mai multe fibroame uterine.

Din cauza localizării lui, fibromul poate provoca mai multe simptome supărătoare (sângerări menstruale abundente şi prelungite, durere sau presiune pelviană, durere în timpul actului sexual, probleme urinare etc.), ceea ce poate afecta viaţa sexuală.

Dacă în cazul unor femei, simptomele bolii sunt uşoare, iar apetitul sexual este la limite normale, în cazul celor care au simptome severe, starea de disconfort este una continuă. De aceea, şi libidoul este scăzut.


Mai poţi citi şi:

 - Pană sexuală. Ce e de făcut?

 - De ce doare actul sexual

 - 7 factori care ,,ucid" dorinţa sexuală


Cremele şi medicamentele, parte din tratament

Dacă lipsa dorinţei sexuale ,,durează” mai mult de câteva săptămâni şi nu ai o problemă medicală care poate produce acest lucru, cel mai indicat este să mergi la un consult ginecologic.

,,Femeia trebuie să vină la noi de la început. Vom elimina cauzele locale vaginale şi uterine pentru a trata o eventuală infecţie care produce durere şi, implicit, apărare subconştientă de contactul sexual”, spune Ruxandra Dumitrescu, medic primar în obstetrică-ginecologie la Clinica Fertilia, din Bucureşti.

În urma consultului, medicul poate recomanda pacientei tratamentul hormonal cu estrogeni sau androgeni. În funcţie şi de cauză, el mai poate indica tratamentul estrogenic local, pe bază de creme, fie pe bază de medicamente orale.

Dozările hormonale, o primă soluţie

În urma intervenţiilor de la ovare vrem ca nivelele hormonale să rămână în limite normale. Este cunoscut mecanismul de suplinire a sintezei hormonale de către ţesutul ovarian păstrat, deci putem avea analize hormonale în limite normale, doar cu o jumătate de ovar.

În cazul scăderii apetitului sexual se recomandă dozările hormonale. Dacă pacienta are ţesut ovarian complet şi analize normale, este posibilă şi o cauză psihologică sau neurologică. Deci recomandăm consult de specialitate, conform simptomelor. - specialist  Ruxandra Dumitrescu

INFO: Anemia, diabetul şi problemele cardiace pot avea ca efect scăderea apetitului sexual.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dana | 10 April 2015, 11:34
Şi tu poţi fi la fel de eficient ca orice alt om despre care ai citit sau ai auzit vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ionut | 26 April 2015, 18:14
Începând de astăzi, nu te mai gândi la altceva decât la realizările pe care le vei obţine în viitor şi care vor fi infinit mai mari decât tot ce ai realizat vreodată până în prezent. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Mihai | 14 June 2016, 23:50
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »