Actualitate »

Cursuri pentru integrarea în colectivitate a copiilor cu autism

Autor: Daniela Purcaru | 10 April, 17:55 | 1 comentariu

Integrarea în grădinițe a copiilor diagnosticați cu autism este o provocare pentru toți cei implicați: educatori, colegi, părinți, copiii în cauză. Pentru a ușura adaptarea acestora și pentru ca ei să primească ajutorul necesar, în fiecare an, Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA) organizează în luna aprilie, în grădinițe, cursuri gratuite pentru educatori.


Cursurile se înscriu în cadrul campaniei „Autismul albastru – cu autismul la grădiniță!” și cuprind informații despre:

- autism și integrarea în colectivitate a copiilor care suferă de autism,

- ce este un shadow, cine poate fi shadow și când este necesar,

- până când este nevoie să meargă copilul însoțit,

- cum se poate construi o relație armonioasă cu educatoarea și cu ceilalți copii în ciuda autismului,

- modalități de a recompensa și motiva un copil cu autism

- tehnici pentru a scădea comportamentele neadecvate ale copiilor la nivel de grup.

„Educatorii au nevoie să știe și să înțeleagă limitele copilului cu autism, dar și resursele lui, să-l stimuleze și să-l ajute corect. De multe ori, bunele intenții pot să ducă la rezultate negative atunci când educatorii nu înțeleg de ce un copil cu autism se poartă într-un anume fel și, mai ales, ce este de făcut pentru a scădea acel comportament neadecvat”, a precizat psihologul Daniela Gavankar, președinte AITA și specialist în intervenția timpurie la copilul cu autism.

Cine se poate înscrie la cursuri

Pot participa educatorii și grădinițele interesate din București. Cursurile sunt oferite gratuit, chiar în grădinițele doritoare. Unele dintre acestea au fost deja programate astfel:

- 11 aprilie 2018 la Gradinita nr. 34,
- 18 aprilie 2018 la Gradinita Bambi,
- 19 aprilie 2018 la Gradinita nr. 231.

Înscrierile se pot face la adresa: [email protected]

De ce este atât de grea comodarea celor mici

Pentru toți copiii este dificil atunci când intră în colectivitate, cu atât mai mult pentru copiii au autism. Acest lucru se datorează faptului că ei nu dobândesc limbajul verbal în comunicare sau nu-l folosesc funcțional,  au dificultăți de a se adapta regulilor și rigorilor unui grup educațional, de a aștepta în rând cu ceilalți copii, de a accepta ce propune educatoarea, de a intra în relație cu ceilalți copii sau cu educatoarea. Pot avea crize de protest în momentul în care se insistă să facă ceva și comportamente bizare care să interfereze cu învățarea și buna desfășurare a activităților.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 02:23
Oferta noua: castiguri acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »