Actualitate »

Cursuri gratuite de îngrijire a copilului

Autor: Alina Corneanu | 08 September, 14:20 | 3 comentarii

Începând cu această toamnă, peste 1.000 de femei din București și din alte șapte orașe din țară vor beneficia gratuit, timp de 6 luni, de cursuri și suport în ceea ce priveștea sarcina și îngrijirea copilului din partea educatorilor perinatali din cadrul Asociației Sănătate pentru Mare și Sugari (SAMAS).


Proiectul se adresează femeilor cre provin din medii defavorizate din București, Bistrița, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Medgidia, Pitești  și Târgu Mureș.

Femeile vor fi instruite de educatorii perinatali prin cursuri individuale sau de grup despre sarcină, naștere normală și medicalizată, alăptare, diversificare, îngrijirea bebelușului, recuperare abdo-perineală și sisteme de purtare a bebelușilor (baby wearing).

„În practica obstetricală, observăm, dintotdeauna, o asociere între statutul social al pacientelor și patologia obstetricală majoră. În cazul persoanelor cu un statut social scăzut, există o întârziere în prezentarea la doctor, o lipsă a măsurilor profilactice, în foarte multe situații, acces limitat la apă și, implicit, o igienă deficitară. Nașterea prematură este de două-trei ori mai mare în cadrul acestui segment de populație. Dincolo de calitatea serviciilor medicale, este însă de o reală importanță să identificăm segmentul de populație cu probleme sociale majore și să promovăm un program educațional, exact acolo unde este mai mare nevoie de el“, a explicat dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.  

Pot beneficia gratuit de aceste cursuri femeile care provin din familii cu venit minim/membru de 500 de lei, cele care sunt victime ale violenței în familie, dar și mamele tinere, sub 18 ani.

De asemenea, ele se adresează femeilor din casele de protecție, centrele de îngrijire a copilului, cât și celor aflate în situații de risc (discriminate etnic, disponibilizate etc.).
 
„Statisticile naționale arată că aceste situații dificile de viață sunt cele care generează cele mai multe cazuri de mortalitate și morbiditate maternă și infantilă. O bună parte dintre aceste probleme ar putea fi însă rezolvate dacă femeile aflate în perioada maternității ar fi informate cu privire la îngrijirea în sarcină și pregătirea pentru naștere,  precum și nutriția sănătoasă, a lor și a bebelușului, și ar accesa la timp sistemul de îngrijiri de sănătate. De aceea, Asociația SAMAS dorește să le ofere mamelor din medii defavorizate acces gratuit la cursuri și ședințe de consiliere atât în perioada prenatală, cât și după naștere “, a spus Ana Măiță, vicepreședinte Asociația SAMAS.

Gravidele, mamele sau tăticii vor putea afla mai multe informații despre aceste cursuri pe  pagina online programsamas.ro, dar și pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS și în centrul SAMAS din orașul lor.  
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cosmin | 08 September 2015, 19:39
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Alex | 08 September 2015, 21:23
Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
3 Postat de: Ana | 08 September 2015, 23:40
Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email [email protected]:
Adauga un comentariu »