Stil de viata&dieta / Diete »

Cura de slăbit cu ouă și grepfrut

Autor: Alexandra Tudor | 11 August, 14:00 | 0 comentarii

Perfectă pentru cei care doresc să scape în timp scurt de circa 10 kilograme într-o săptămână, dieta cu ouă și grepfrut poate fi încercată și vara. 


Această dietă este recomandată de mulți nutriționiști și contrar, aparențelor, nu se bazează doar pe consumul de ouă și ggrepfrut, având ca scop reducerea cantității de carbohidrați consumați. Astfel, pâinea, pastele și cartofii sunt complet interzise.

În schimb, se va putea consuma carne slabă, fiartă sau pe grătar, multe citrice, iaurt, legume și verdețuri și, bineînțeles, se va pune un mare accent pe hidratare - cel puțin 8 pahare de apă zilnic sau chiar mai mult.

Totodată, este strict interzis consumul de băuturi îndulcite, băuturi carbogazoase și alcool. Se va limita pe cât posibil sarea și zahărul din alimentație.

Grepfrutul ajută la îmbunătăţirea digestiei şi arderea grăsimilor, de aceea este foarte bun pentru dietele de slăbit. Conţine apă, glucide, lipide, porteine, vitamine (A, C, B1, B2, PP), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu, mangan, sulf, fier), acid citric, pectină, citral, pinena, limonena. Sucul degrepfrutşi pulpa fructului au efect digestiv, depurativ, antiviral, antibacterian, de echilibrare a reacţiei acide a multor alimente, de vindecare în numeroase afecţiuni şi boli (răceală, febra, ateroscleroza, diabet, probleme ale tractului digestiv, stomacale, intestinale şi ale ficatului).

Ouăle sunt foarte sănătoase pentru organism deoarece au o cantitate semnificativă de proteine, minerale şi vitamine. În special gălbenuşul de ou are multe proteine, lecitină, acizi graşi nesăturaţi, minerale, fier, fosfor şi vitamine A, B2, D şi E. Proteinele din ou au efect bun asupra stomacului. Gălbenuşul crud ajută în tratamentul arsurilor stomacale.

Consumă ouă de găină proaspete, de casă sau organice (le poți alterna cu ouă de prepeliță). Carnea de pui se consumă fără piele. Bea cât mai multă apă pentru ca acizii din fructe să nu-ți provoace dureri de stomac. Poţi face sport de-a lungul întregii săptămâni, dar nu exagera, deoarece această dietă se bazează pe un deficit caloric mare, astfel că lipsa carbohidraților îți poate diminua considerabil nivelul de energie și te poți simți obosit. Dacă ai probleme cu colesterolul, consultă un medic înainte de a urma dieta cu grapefruit și ouă.

Iată ce presupune meniul pe 7 zile al dietei cu grapefruit și ouă!

LUNI

Mic dejun: două ouă fierte şi o cană de suc de citrice
Prânz: 150 g carne de pui, 2 portocale şi 1 pahar de apă
Cină: 2 ouă fierte, 1 grepfrut şi o ceaşcă de lapte

MARȚI

Mic dejun: 1 ou fiert, 1 pahar de apă cu o linguriţă de zeamă de lămâie
Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi 1 grepfrut
Cină: 2 ouă fierte şi un pahar de apă

MIERCURI

Micul dejun: 2 ouă fierte, 1 grepfrut şi o ceaşcă de ceai verde
Prânz: 1 ou fiert, 150 g carne de pui şi o portocală
Cină: 200g carne de pui şi un pahar de iaurt

JOI

Mic dejun: o omletă din 3 ouă cu verdeaţă
Prânz: două ouă fierte SAU 150 g carne de pui şi o salată
Cină: 1 ou fiert, 2 grepfruturi şi 1 pahar de apă

VINERI

Mic dejun: 150g brânză de vaci slabă şi o ceaşcă de suc de citrice
Prânz: 2 ouă fierte şi 2 grepfruturi
Cină: doar apă plată

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: două ouă fierte şi jumătate de grepfrut mediu
Prânz: 200g carne de vită sau viţel şi o portocală
Cină: doar apă minerală plata


DUMINICĂ

Mic dejun: o salată preparată din 2 ouă fierte şi apoi mărunţite, 1 morcov fiert, o linguriţă de smântână slabă şi verdeţuri la discreţie
Prânz: 3 morcovi şi o cană de suc de portocale
Cină: 100g peste marin fiert cu o linguriţă de zeamă de lămâie pentru peste, un ou fiert şi o cană de apă


După ce ai încheiat dieta cu grepfrutși ouă este recomandat să continui pentru o perioada să consumi în cantităţi mai reduse ouă şi citrice, pentru a permite metabolismului să se obişnuiască mai uşor cu revenirea la alimentaţia obişnuită de dinainte.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »