Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cum să păstrezi relația cu un partener sufocant

Autor: Daniela Purcaru | 08 January, 13:30 | 1 comentariu

Pentru ca un cuplu să fie echilibrat, este esențial ca fiecare să nu aștepte totul de la cuplu, ci să se dezvolte continuu și în afara acestuia.


Este necesar să înțelegem este că în dragoste, nu este posibilă pe termen lung o relație fuzională. Ne concentrăm asupra celuilalt, dar asta nu implică dependență. Schimburile din cadrul cuplului nu au nimic de-a face cu un partener devorator, care ia totul și se așteaptă ca totul să vină din partea celuilalt.

Ajută-l să-și dea seama ce te deranjează

S-ar putea ca partenerul nici să nu realizeze că există o problemă. Spune-i că te simți sufocat în această relație și că este nevoie de o schimbare. Odată ce va conştientiza că lucurile nu stau tocmai cum ar trebui, veți face un pas important către o relaţie sănătoasă. Ajută-l să înțeleagă că până şi cei mai apropiați parteneri își păstrează independenţa şi iau unele decizii singuri.

Evită să-l judeci

S-a obişnuit să se bazeze mai mult pe tine și vrea să te ştie mereu alături, deci nu se va putea dezobișnui aşa uşor. E posibil ca tu să fi lăsat de la tine mai mult şi a învăţat să depindă de tine. Deci fiecare a greşit puţin, ceea ce înseamnă că tot împreună puteţi schimba lucrurile. Evită să-i dai senzaţia că este judecat. Spunându-i că ai nevoie de momentele tale de linişte şi de singurătate.

Pune-te mai presus

Uneori e tentant să mergi într-o relaţie în direcţia indicată de partener şi să-i faci pe plac, pentru că aşa simţi că îi arăţi cât de mult îl iubeşti. Dacă stai bine să te gândeşti, de fapt ar trebui să te iubească pentru ceea ce eşti, pentru firea ta. De aceea, este bine pentru amândoi să nu cedezi prea uşor când îţi cere ceva.

Citește și: Terapia de cuplu: când este indicată și care sunt beneficiile ei

Vezi partea lui bună

Chiar dacă iubim, nu trebuie să-l idealizăm pe celălalt. Este o ființă la fel ca noi, cu defectele lui. Pe de altă parte, se poate învăța să-ți accepți propriile defecte. De exemplu, dacă observi că celălalt este zgârcit din fire, îl poți încuraja să facă mici cadouri, pentru a înțeleage cât de multe lucruri mici te pot mulțumi. Cu toate acestea, zgârcenia lui poate fi semne de stabilitate. Este mai ușor să accepți propriile greșeli dacă celălalt le acceptă și le transformă în ceva pozitiv.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 10 January 2018, 13:25
Oferta originala lucru online de indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »