Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cum să mănânci înghețată fără să iei în greutate

Autor: Daniela Purcaru | 16 August, 14:20 | 0 comentarii

Îți dorești să slăbești dar parcă îți dă inima ghes să mănânci un desert de sezon, răcoritor, cum este înghețata. Nu-ți va pune silueta și nici sănătatea în pericol dacă urmezi aceste sfaturi!


Mănâncă înghețată cumpătat, mai rar

Fii cumpătat când mănânci înghețată! Excesul poate să ducă la o creștere a nivelului de trigliceride din sânge și la apariția riscului de carii dentare. Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ți afecteze smalțul dinților. Consistența cremoasă a înghețatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariția senzației de plăcere.

La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guști dintr-o înghețată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina și endorfina, care îți dau o stare de bine, înlăturând stresul.

Alege-o ca gustare, în prima jumătate a zilei

Înghețata te hidratează și-ți dă energie, în special dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. Valoarea nutritivă a înghețatei diferă în funcție de sortiment, îți aduce grăsimi, proteine, carbohidrați, dar, consumată cu moderație nu te îngrașă.

Atenție!

Dacă o mănânci pe fugă îți dă amețeli și dureri de cap, din cauza reducerii afluxului de sânge către organe și a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricție).

Optează pentru una cât mai simplă

O înghețată simplă, cu fructe, mâncată ocazional, n-ar trebui să-ți facă probleme în privința greutății corporale. Cel mai bine ar fi s-o prepari cu puțin zahăr, iaurt, fructele preferate, pentru a-i reduce cât mai mult  nivelul de grăsimi.

Citește și: Cum să faci o înghețată sănătoasă pentru copilul tău

Ar acoperi aproximativ 120 de calorii din cele 2000 de care ai nevoie zilnic ca femeie sau 2500, ca bărbat. Acest desert conține vitamine și mineral, calciu, fosfor, vitaminele A, C, D, E, vitamine din complexul B.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »