Familia ta / Discutii intre mamici »

Cum poți stimula lactația?

Autor: Ramona Liță | 12 October, 08:55 | 0 comentarii

Alăptarea este un proces natural, destinat alimentării celui mic mai ales în primul an de viață. Plantele, considerate ca fiind și ierburi medicinale te pot ajuta să mărești atât cantitatea de lapte cât și perioada de lactație.


Deși la plante se apelează pentru a trata sau pentru a ameliora anumite afecțiuni, o mare plarte din plante sunt utile și in cazul lactației.

Și pentru că mama natură este bogată, așa cum ne oferă plante care să sporească lactația, tot așa ne oferă și plante care să oprească lactația.

În ambele cazuri informarea este soluția corectă. Consultă un medic înainte de a apela la ajutorul plantelor pentru a te asigura că nu reprezintă nici un fel de risc nici pentru tine nici pentru copil.

Fii cu băgare de seamă mai ales asupra efectelor adverse, deoarece de cele mai multe ori aceste informații sunt omise sau trecute cu vedere și nu este tocmai recomandat.

Plante benefice bebelușului

Plantele cele mai recomandate pentru a spori lactația sunt feniculul, socul, anasonul sau schinduful.  Nu este de neglijat nici echinaceea, mai ales în această perioadă când ai nevoie de o porție constantă de vitamine și minerale pentru a-ți întări sistemul imunitar.

Și ceaiul din frunze de mure are mari avantaje în această situație.

Cea mai bună combinație din plante la care poți apelea este un mix format din  fenicul 40%, anason 40% și chimen 20%. Vei obține o savoare inedită, iar problema lipsei laptelui matern nu va mai fi o problemă pentru tine.

Ceaiul se recomandă a se bea zilnic între 3-5 căni mai ales înainte de masă și fără să îl îndulcești cu zahăr.

În plus, încearcă să alăptezi la cerere și ori de câte ori ai ocazia, asftel cu cât bebelușul trage mai mult, se va forma mai repede mamelonul și  sânul va produce o cantitate mai mare de lapte.

Tot pentru a spori lactația este indicat ca la fiecare masă să pui copilul la ambii sâni pentru a consuma din fiecare de două ori, în felul acesta cel mic va primi cantitatea suficientă de lapte.

Mănâncă sănătos și nu uita de hidratare, mai ales în această perioadă ai nevoie să îi transmiți celui mic tot ce este mai bun pentru a-l face mare.

Află ce ceaiuri se beau cu lapte AICI

Plante medicinale care opresc lactația

Este foarte important ca pe perioada lactației să acorzi o atenție desebită produselor pe care le consumi, deoarece anumite plante au efectul de a stopa lactația până la îcetarea completă a cesteia.

În caz contrar, îți vei înțărca copilul mult mai devreme.

Astfel, se recomandă să eviți atât ceaiul cât și celelalte preparate ce au la bază pătrunjel, oregano, mentă, salvie, cimbru, măcriș, iasomie sau frunze de nuc.

Plante care afectează sănătatea bebelușului

Trebuie să ții cont că în perioada de alăptare tot ceea ce tu mănânci, va ajunge prin intermediul laptelui în organismul bebelușului. Tocmai de aceea este indicat să eviți în totalitate orice fel de contact cu plante precum valeriana, lemnul dulce, aloe vera, anasonul instelat, cătina sau busuiocul.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »