Actualitate »

Cum gestionezi durerile de spate în sarcină

Autor: Redacția | 11 January, 13:00 | 1 comentariu

Sarcina. Ce perioadă minunată! „Floricele pe câmpii/ Hai să le-adunăm, copii!“ Stai, stai, stai, că nu-i chiar așa! Luată zi cu zi, sarcina poate să devină orice numai o minunăție nu! După ce trec grețurile și amețelile din primul trimestru, zici c-ai scăpat! Ei, aș! Acum, când burtica începe să se vadă, începe și durerea de spate.


Tolerezi cu bine mersul de rață, ba te obișnuiești și cu retenția de apă... doar cu durerile de spate îți vine mai greu! Din fericire, există câteva remedii foarte eficiente, de care te rugăm să ții cont atunci când durerea nu-ți dă pace. 

Fă Yoga!

Yoga e  o practică veche, cu rădăcini în India antică, una dintre cele mai populare tehnici pentru estomparea durerilor de spate. Această mișcare care întărește articulațiile și îmbunătățește flexibilitatea e cea mai bună opțiune pentru cine luptă nu doar cu durerile de spate. Dacă începi înainte să rămâi însărcinată e și mai bine, pentru că vei fi mai liniștită (nu vei trece atât de ușor de la o stare emoțională la alta la alta), mușchii și articulațiile ți se vor întări, iar acest lucru îți va estompa durerile de spate.
 
În plus, yoga practicată atât înainte cât și în timpul sarcinii te va ajuta să ai o naștere mai ușoară. Exercițiile de respirație conștientă îți întăresc psihicul, într-o perioadă de intense schimbări hormonale. Dar, cum fiecare sarcină e unică, e indicat să ceri și părerea medicului tău obstetrician, înainte să te-apuci de treabă. 
 
Acupunctura

Această tehnică medicală străveche constă în inserarea în anumiți centri de presiune a unor ace foarte subțiri, care eliberează tensiunea emoțională. Extrem de eficientă deopotrivă și pentru corpul fizic, acupunctura îndepărtează orice fel de blocaje care interferează cu fluxul de energie natural al corpului, pe care chinezii o numesc „energia qi“ (se citește „ci“).
 
Acupresura e la fel de bună. Aici, terapeutul folosește presiunea exercitată prin degete, pentru a îmbunătăți activitatea sistemului digestiv, pentru a-ți ridica nivelul de energie, a-ți ușura grețurile matinale, migrenele și durerile de spate. Studiile medicale arată fără echivoc relația directă care există între acupunctură/ acupresură și eliminarea durerilor de spate.
 
Trebuie atenție sporită la alegerea terapeutului. Apelează neapăerat la un profesionist acreditat, pentru că, exercitată incorect, acupunctura/ acupresura poate să dea senzații de greață, dureri de cap, iar suprastimularea anumitor centri nervoși îți poate induce travaliu prematur. 
 
Află pe clickpentrufemei și alte remedii pentru durerile de spate în sarcină!
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 13 January 2018, 18:22
Tocmai ai făcut o mare descoperire!
Lucru la domiciliu part-time!
Oportunitate foarte serioasă!
Lucrezi în timpul liber!
Te ajutăm pas cu pas!
Câștiguri foarte motivante!
info la [email protected] com
Adauga un comentariu »