Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cum este preparat salamul

Autor: Cristina Popescu | 14 January, 16:25 | 4 comentarii

Mezelurile și preparatele din carne sunt extrem de gustoase și aproape că nu lipsesc din alimentația românilor, deși specialiștii în nutriție spun despre ele că sunt extrem de nocive.


Articole similare:

Unul dintre mezelurile frecvent consumate este salamul, ale cărui ingrediente variază de la producător la producător. Însă, câți dintre noi știm cum este preperat salamul și ce ingrediente intră în compoziția acestuia?

Cum este preparat salamul - selectarea și tranșarea cărnii

Angajații fabricii sortează carnea şi o taie în bucăţi de mărimea unei mandarine. Practic, se alege carnea roşie, sau slabă de pe toate părţile anatomice ale scroafei. Se foloseşte mai multă sau mai puțină grăsime, în funcție de producător și calitatea salamului.

În general, salamurile de o calitate îndoielnică conțin foarte multă grăsime, mai exact grăsime multă, șorici mult și foarte multe grăsimi saturate care îngrașă și cresc nivelul colesterolului.

În cazul altor salamuri, de exemplu, se foloseşte doar carne de scroafă pentru că este mai dură şi potrivită pentru mezelurile crud uscate.

Cum este preparat salamul - salamul uscat este pus la zvântat

După ce carnea a fost tăiată cuburi, se pune câteva ore bune la uscat, la deshidratat, într-o încăpere extrem de ventilată, unde aerul rece iese cu presiune foarte mare din zeci de conducte.

Cum este preparat salamul - tocarea și adăugarea ingredientelor

Se aduce carnea în camera malaxorului, unde se toacă la o mărime specifică și se adaugă ingredinetele precum sarea, condimentele și alte arome.

Cum este preparat salamul - formarea batoanelor

După ce carnea și ingredientele au fost bine amestecate, ele intră într-un aparat special, un tub lung ce transportă carnea către membrane și se formează astfel batoanele de salam.

Cum este preparat salamul - afumarea salamului

După ce se formează batoanele, salamul întră din nou la zvântat și ulterior în camere speciale unde se afumă, dacă este cazul.

Unii producători de salam folosesc lemn de fag pentru afumarea cărnii, care conferă o aromă foarte plăcută (de exemplu, salamul de Sibiu), în timp ce alții afumă industrial carnea într-o camera unde, teoretic, ar trebui să stea cel puţin patru-cinci zile. în alte cazuri, se adaugă agent de afumare.

Cum este preparat salamul - ce intră în compoziția unui salam

În funcție de producător și calitatea salamurilor, ele pot conține 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară - adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât - mix de condimente - sare, boia, piper sau extract de condimente - aditivi care imită gustul condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanţi, colorant - carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriti, nitraţi, pastă de usturoi și zahăr.

De exemplu, 80% dintre ingredientele salamului Victoria sunt nocive și în mare parte necunoscute pentru consumator: carne de porc, slănină, apă, proteină vegetală din soia, amidon alimentar, sare, condimente şi extracte naturale din condimente, stabilizatori (polifosfaţi de Na, K, Ca, citrat trisodic) aromă şi potenţiator de aromă (glutamat de sodiu) antioxidant (izoascorbat de Na), agent de îngroşare (caragenan, gumă Konjak), dextroză, colorant natural (carmin), conservant (nitrit de sodiu).

Drept urmare, specialiștii în nutriție ne recomandă să consumăm mezeluri cu moderație sau, pe cât posibil, să le excludem complet din alimentație.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Adi | 15 January 2016, 03:55
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
2 Postat de: Tavi | 15 January 2016, 08:47
Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii numai la adresa de e-mail: [email protected] vezi filmulet.
https://www.youtube.com/watch?v=vLwDRKZXryk&feature=youtu.be
3 Postat de: Ofertă De Nepierdut! | 16 January 2016, 19:13
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
NU este necesara niciun fel de experienta!
Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Programul de lucru este flexibil.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.

Solicitati acum mai multe detalii la adresa de mail indicata mai jos.

Cerinte:

- calculator si conexiune internet
- cunoastere navigare online si operare pc.
* nu sunt necesare cunostinte avansate pc.
- limba engleza, nivel incepator
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou

Oferim:
-instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa

mail: [email protected]
4 Postat de: Nicu Borcea | 21 January 2016, 19:51
Am 48 de ani, lucrez in germania de patru luni . As vrea sa stiu concret despre ce este vorba in masura in care puteti sa-mi oferiti aceasta informatie fara nici un angajament din partea nici unei parti.

Numai bine !

Cu stima,

Nicu Borcea
Adauga un comentariu »