Psiho / Depresie »

Cum afectează depresia organismul

Autor: Ramona Liță | 10 August, 18:00 | 1 comentariu

Depresia, o afecțiune tot mai des întâlnită, poate să aibă repercursiuni și asupra fizicului nu doar asupra minții. Primul pas pentru a te vindeca este acceptarea acestei probleme și căutarea soluțiilor adecvate.


Starea schimbătoare, lipsa somnului își pun amprenta asupra aspectului fizic și nu numai. Una dintre cele mai dese reacții la persoanele afectate de depresie este modificarea apetitului. Foarte multe persoane apelează la mâncare pentru a manevra mai ușor anumite stări sau emoții, astfel că se pot confrunta cu problema surplusului de kilograme sau chiar cu efectul advers și anume anorexia.

Efectele asupra sistemului digestiv

Dacă mâncarea reprezintă o alinare pentru starea emoțională, odată cu surplusul de kilograme apar probleme precum bulimia, o digestie mai lentă sau un metabolism mai lent.

Există și cealaltă parte a persoanelor afectate de depresie care refuză să se alimenteze, asociat cu anorexie, această acțiune poate fi responsabilă de apariția crampelor, a ulcerului duodenal sau stomacal, sau alte probleme ale organelor aparatului digestiv.

Află cum se poate trata depresia anxioasă AICI

Cum este influențat sistemul cardiovascular?

Depresia este o afecțiune ce vine la pachet mai ales atunci când s-a acumulat stresul, anxietatea, iar în aceste situații hormonul stresului mărește ritmul inimii, vasele de sânge îngustându-se existând un risc mărit de atac de cord.

Presiunea arterială crescută, un nivel mărit de colesterol rău în organism sunt doar câteva dintre consecințele depresiei asupra corpului tău.

Ce modificări se petrec la nivel cerebral?

Cel mai mare risc este acela de a se produce un dezechilibru mintal, emoțional și fizic. În felul acesta nu se mai eliberează suficientă serotonină în organism, problemă ce în timp conduce la insomie și oboseală cronică.
Aceste afecțiuni se răsfrâng și asupra sistemului imunitar deoarece lipsa alimentării corespunzătoare, lipsa somnului scade producția de limfocite de tip T, rezultând un organism mult mai predispus la inflamații, infecții.

Fiind afectată producția hormonului cortizon  se va produce o reacție hipoglicemică în organism care poate fi baza anumitor afecțiuni la nivel renal.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alina | 18 August 2017, 15:19
Castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »