Remedii naturiste / Problemele tale »

Cu aceste tratamente alungi durerile cauzate de ulcer!

Autor: Daniela Purcaru | 16 April, 10:00 | 0 comentarii

Alimentaţia neregulată și stresul favorizează apariţia ulcerului digestiv prin faptul că duc la eliberarea excesivă de acizi care atacă mucoasa gastrică şi dau ocazia unei bacterii numite Helicobacter Pylori să se multiplice, făcând posibilă dezvoltarea unui ulcer. Dacă vrei să previi ulcerul sau să domoleşti durerile pe care le dă, aceste plante îţi vin în ajutor!


Aloe vera

Gelul de aloe vera conţine atât vitamine, cât şi aminoacizi, minerale şi salicilat care acţionează ca un bun antiinflamator. Taie 7 cm din frunzele unei aloe de 3 ani pe care nu ai udat-o 5 zile. După ce aduni 500 g de frunze, trece-le prin maşina de tocat şi lasă-le la macerat o zi, cu 8 linguri de miere. Ia câte 1 linguriţă de preparat pe stomacul gol, dimineața, 3 luni.

Rețete utile de infuzii calmante

Durerile de stomac sunt chinuitoare, de aceea este indicat să ai în casă câteva amestecuri de plante medicinale din care să prepar infuzii cu efect calmant. Combină 50 g de nalbă de pădure,  50 g de muşeţel şi 20 g de urzică moartă. La nevoie ia 3 linguriţe de amestec și toarnă 2 căni de apă fiartă peste ele. Lasă la infuzat 15 minute, strecoară și bea în 2-3 reprize, de-a lungul zilei, înainte de masă.

Citește și: Alimente permise și interzise în ulcer

Poți face și alte 2 amestecuri de plante din 50 g de frunze de zmeur, 50 g de flori de salcâm, 30 g de sunătoare şi 30 g de coada şoricelului sau din 50 g de flori de salcâm, 30 g de sunătoare, 50 g de gălbenele, 20 g de tătăneasă şi 30 g de nalbă. Procedezi la fel ca mai sus, având grijă să bei ceaiurile cu 30 de minute înainte de a mânca.


Scade aciditatea stomacală cu suc de varză

Varza dulce și frunzele de oz verde reduc aciditatea gastrică și, odată cu aceasta, durerile stomacale. Toacă frunzele de varză fără nervuri, adaugă apă peste ele şi amestecă totul cu un blender. Bea sucul dimineaţa, pe stomacul gol. Frunzele de orz verde conţin multe vitamine, minerale şi enzime care ajută organismul să combată bolile. Prepară un decoct din 2 linguri de frunze de orz verde şi 200 ml apă. Bea-l de 2 ori pe zi cu miere.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »