Remedii naturiste / Terapii complementare »

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă

Autor: Stefania | 18 February, 17:40 | 3 comentarii

Tot mai multă lume începe să se reîntoarcă cu bucurie la puterea de vindecare a naturii. Deoarece bolile s-au înmulțit, iar medicina alopată nu numai că nu face față, dar de multe ori este depășită de situația reală, oamenii încearcă și tămăduirea cu ajutorul plantelor.


Articole similare:

Tot mai multă lume începe să se reîntoarcă cu bucurie la puterea de vindecare a naturii. Deoarece bolile s-au înmulțit, iar medicina alopată nu numai că nu face față, dar de multe ori este depășită de situația reală, oamenii încearcă și tămăduirea cu ajutorul plantelor.

Lumea din trecut se folosea mult mai des de natură decât o face lumea de astăzi, de aceea înainte oamenii erau mai sănătoși, țineau cont de efectele plantelor medicinale asupra bolilor umane. Cunoscătorii plantelor medicinale știau că un ulei sau o alifie de sunătoare este excelentă pentru vindecarea rănilor. Sunătoarea este cunoscută pentru puterea sa de a trata leziunile și bolile nervoase de tot felul, dar și pentru vindecarea diverselor răni, precum lovituri și vătămări prin ridicat, răni deschise, răni proaspete, răni de la arsuri solare sau de la opărituri.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – sunătoarea, un leac din bătrâni pentru răni

Crema cu sunătoare nu trebuie să lipsească din casa nimănui. Aceasta are valabilitate 2 ani, dar trebuie ținută în frigider pentru păstrarea bun a principiilor active. În afară de alifia de sunătoare, vom prezenta și rețea pentru ulei de sunătoare, care este excelent pentru dureri de spate, de sciatică, dureri reumatice sau durerile de lumbago. De altfel, uleiul se folosește și împotriva hematoamelor sau inflamațiilor ganglionilor, și se unge inclusiv burta bebelușului care are colici.

Sunătoarea se găsește cam peste tot, pe marginea drumurilor, în păduri, pe câmpii și dealuri, din iulie până în septembrie, fiind parcă o binecuvântare pentru toată lumea cu mirosul și puterea sa de binefacere. Uleiul de sunătoare prinde o culoare roșiatică, fapt ce a dus în credința populară la asemănarea lui cu sângele și rănile Mântuitorului. Această plantă este, într-adevăr, una dintre cele mai bune pentru răni, datorită puterii sale calmante, cicatrizante și antiinflamatorii.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – cremă de sunătoare făcută în casă

Prepară foarte simplu cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă. 2 mâini pline de florile de sunătoare se mărunțesc de 2 ori. Apoi, se pun într-o tigaie la încins 500 de grame de untură de porc. În loc de untură se poate pune ulei de cocos, ulei de avocado, unt vegetal shea sau cacao. La acestea din urmă se adaugă ceară curată de albine, care are rol de a conserva. Plantele se amestecă în grăsimea fierbinte, se lasă să sfârâie scurt în tigaie, se mai amestecă, apoi se trage de pe foc, se acoperă cu un capac și se lasă așa peste noapte. A doua zi, se încălzește totul foarte ușor și se filtrează prin tifon. Crema obținută se introduce cât este caldă în recipientele pregătite. Se ține la frigider.

Cremă pentru vindecarea rănilor, făcută în casă – ulei de sunătoare făcut în casă, excelent remediu pentru arsurile solare

Pentru uleiul de sunătoare florile trebuie culese pe vreme însorită. Acestea se îndeasă cu grijă într-o sticlă, peste care se toarnă ulei fin de măsline până ce se acoperă florile. Sticla cu florile de sunătoare și ulei se lasă câteva săptămâni în soare sau undeva cât mai aproape de aragaz. După ceva vreme, uleiul va căpăta o culoare roșie. Se filtrează cu grijă prin tifon și se ține în recipiente de culoare închisă. De știut că pentru arsuri florile de sunătoare se lasă la macerat în ulei de in.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Anuta | 18 February 2016, 18:53
http://www.clicksanatate.ro/
2 Postat de: Anuta | 18 February 2016, 18:56
Editura cauta urgent colaboratori pentru promovarea cartilor electronice, e-books, pe piata mondiala (deja am inceput pe piata Americana). Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Nu este un job, ci o afacere. Se cere seriozitate, vointa,rabdare,tenacitate .Daca iubiti cartile si doriti sa aveti propia afacere in domeniul cartilor electronice , trimite-ti mail la adresa: [email protected] Numai daca incerci poti afla!

3 Postat de: Detoxic | 28 March 2018, 22:06
Am avut nevoie doar de doua luni de zile pentru a slabi nu mai putin de 23 de kilograme. Acum arat din nou ca in anii studentiei, iar sotul meu este foarte mandru de mine. Multumesc producatorului pentru fericirea pe care mi-a oferit-o!”
Mirela G.A., 25 de ani, din Oradea.
“Eco Slim pentru mine a reprezentat un adevarat colac de salvare, deoarece m-a ajutat enorm de mult sa scap de problemele pe care le aveam in mentinerea unei greutati optime, potrivita varstei mele si a inaltimii pe care o am. Inainte de a apela la el, desi ducem o viata destul de activa, avem in jur de 12 kilograme peste greutatea ideala. black mask emag O alta chestie pe care vi-l recomand este sa vorbiti cu un specialist inainte de a utiliza acest gel.
Testimonialele cumparatorilor Cu Privire La Titan Gel:
Ma adresez in acest loc in special barbatilor care au cumparat Titan Gel pana acum. Sigur ca sunteti foarte multi, cel mai probabil ca multi dintre dumneavoastra nu vreti sa stie ceilalti ca ati aplicat astfel de suplimente, apreciem daca ati face pentru noi un mic sacrificiu (de timp) si ne-ati scrie in partea de comentarii ceva opinii despre Titan GEL. http://recinziireale.com
Adauga un comentariu »