Viata sexuala / Contraceptie »

Contraceptivul potrivit? Alege-l ȋn funcţie de stilul tău de viaţă!

Autor: Alexandra Obreja | 20 May, 10:00 | 0 comentarii

Ai o viață sexuală activă și este important să eviți o sarcină? Ai nevoie de o metodă contraceptivă sigură și eficientă! Oferta este foarte diversificată, dar ce variantă este cea mai potrivită pentru tine?


Iată câteva sfaturi ce te ajută să alegi:

Stabilă sau pasageră?

Dacă eşti ȋntr-o relație stabilă, poţi alege contracepţia hormonală sau poţi apela la cea locală. Dacă eşti ȋncă ȋn căutarea partenerului ideal, este important să eviţi bolile cu transmitere sexuală.

Aşadar, foloseşte prezervativul.

Ţine cont de vârstă şi de stilul tău de viaţă!

Pilulele sunt eficiente dacă le utilizezi conform indicațiilor. Dacă ai recomandarea medicului pentru ele, asigură-te că stilul de viață îți permite să nu uiți vreo pastilă și că le iei la aproximativ aceeași oră. Dacă vrei o metodă pe moment, atunci contracepţia locală este cea potrivită. Dar ia ȋn calcul şi istoricul medical, pentru că pilulele sunt contraindicate femeilor peste 35 de ani, fumătoarelor şi celor care prezintă anumite afecţiuni precum ulcere, enterite, hepatite, tulburări de coagulare, boli metabolice etc. Dacă aparţii acestor categorii, contracepţia locală este mult mai potrivită.

Ai copii? Ȋţi doreşti ȋn viitor?

Dacă ai deja copii, medicul ȋţi poate recomanda steriletul.  Dacă nu ai ȋncă, ia ȋn calcul contracepţia locală şi ţine cont că spermicidele nu diminuează plăcerea sau spontaneitatea actului sexual.

 Ȋn orice situaţie, decide ȋmpreună cu medicul! Odată ce ţi-ai făcut o idee asupra celor discutate mai sus, mergi la medicul tău pentru a alege ȋmpreună cea mai bună metodă contraceptivă!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »