Actualitate »

Consumul de alcool îngrașă

Autor: Cristina Popescu | 18 January, 17:45 | 2 comentarii

Alcoolul este o sursă consistentă de calorii, iar consumul excesiv de alcool tare și de bere favorizează creșterea în greutate.


Astfel, un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidrații (glucide). Prin urmare, cantitatea de calorii variază în funcție de băutură. Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) conține 10 grame de alcool, adică 70 kcal. Un pahar cu vodka-cola (15 cl) conține și el 10 grame de alcool, însă glucidele fac să crească aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile fructate alcoolizate au până la 180 kcal pe pahar.

Dacă se adaugă aceste aporturi, numărul de calorii poate urca foarte repede la consumul a câteva pahare pe zi, reprezentând un procent însemnat din totalul de calorii recomandat. În cazul în care consumul de alimente este normal (și de obicei prea mare în raport cu necesitățile energetice ale organismului) și se adaugă băuturi alcoolizate, pândește în mod logic creșterea în greutate.

Caloriile din alcool sunt considerate ,,calorii goale", în sensul în care băuturile alcoolizate nu sunt indispensabile bunei funcționări a organismului. Indispensabile nu înseamnă totuși inutile, consumul moderat de vin roșu având unele avantaje pentru sănătate.

O altă problemă constă în faptul că alcoolul furnizează calorii care sunt arse mai repede decât cele din grăsimi, consecința fiind că organismul stochează grăsimi fiindcă are nevoie de mai puține calorii decât cele pe care le oferă acestea.

Acumularea de grăsime este vizibilă mai ales la marii băutori de bere. La bărbați, ea se situează îndeosebi pe abdomen, iar la femei, pe șolduri și fese.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Andreea | 18 January 2016, 22:26
Venituri de 100-285 de euro lunar! Recrutam parteneri care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara, necesitand conexiune la internet si un calculator. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, trimite-ti INFO la adresa de e-mail: [email protected]
2 Postat de: Constantin | 19 January 2016, 06:58
Cautam colaboratori MUNCA LA DOMICILIU ONLINE
Oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin e-mail;
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time);
-contract legal de comision; plata se calculeaza in functie de implicare si realizari;
-scrisoare de recomandare.
Pentru a solicita detaliile necesare, trimiteti INFO la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »