Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai bune 6 alimente pentru o viață lungă

Autor: Cristina Popescu | 01 February, 13:10 | 2 comentarii

Michael Greger, medic și expert în nutriție, a alcătuit o listă cu cele mai sănătoase 6 alimente pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi și care ne pot crește speranța de viață.


Expertul în nutriție susține că există alimente și grupe de alimente care conțin nutrienți speciali, ce nu pot fi găsiți din abundență în alte alimente. De exemplu, sulforafanul este un amino-acid esențial care ajută la vitaminizarea și detoxifierea organismului și care se găsește exclusiv în legumele crucifere (varza, conopida, spanacul, broccoli etc).

Iată care sunt cele 6 alimente pentru o viață lungă, potrivit lui Michael Greger, autorului bestseller-ului ,,How not to Die''!

Fasole

Când spunem fasole, ne referim la diferitele tipuri de fasole precum soia, mazăre, năut și linte. Michael Greger recomandă consumul zilnic din categoria acestor alimente.

Fructe de pădure

Expertul în nutriție recomandă consumul zilnic al unei porții de fructe de pădure proaspete, congelate sau uscate - mure, cireșe, afine, zmeură, căpșuni etc.
Tot în această categorie intră și strugurii, bananele, avocado și pepenele roșu care, din punct de vedere biologic, sunt tot fructe de pădure.

Legume crucifere

Legumele crucifere comune includ broccoli, varza (inclusiv varza kale) sau spanacul, din care se recomandă consumul a cel puțin o porție zilnic.

Nuci

În opinia lui Michael Greger, cu toții ar trebui să includem în alimentația de zi cu zi cel puțin o lingură de semințe de in, de exemplu, sau o porție mare de fructe, la care se va adăuga un sfert de cană de nuci, migdale, arahide, fistic sau caju (la alegere).

Condimente

Este indicat consumul zilnic al unui sfert de lingură de pudră de turmeric diluată în apă sau orice alt condiment îți este pe plac și pe care îl poți folosi la condimentarea mâncărurilor.

Cereale integrale

Din această categorie fac parte fulgii de ovăz, orezul, hrișca, quinoa, porumbul sau pastele fierte (cu condiția să fie realizate din făină 100% integrală).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Vasile | 01 February 2016, 14:00

Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de

anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de

specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de

email:[email protected]
2 Postat de: Daniel | 01 February 2016, 22:06
CĂUTĂM COLABORATORI PENTRU POSTARE ANUNŢURI
Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcţie de abilităţi Cerinţe: - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - cunoştinţe minime PC - seriozitate - perseverenţă - atenţie la detalii Nu este necesară experienţa. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecţii prin mail. Veţi trece mai întâi prin instruire, apoi, dacă doriţi, o să începeţi să lucraţi. Program part-time. Important! Lăsaţi mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail! Acest proiect vizează piaţa americană a cărţilor electronice. Oferim şi solicităm seriozitate! În caz că nu primiţi o lecţie din probleme tehnice vă rog să mă anunţaţi! Răspunsul la informaţiile solicitate o să-l primiţi în maxim 24 de ore. Pentru informaţii trimiteţi textul ,,info’’ pe adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »