Actualitate »

Cei mai buni specialiști în comunicare și limbaj se întâlnesc la Conferința Internațională Autism IACB 2017

Autor: Redactia | 20 October, 12:10 | 1 comentariu

Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism organizează prima ediție a Conferinței Internaționale Autism București, în perioada 27-29 octombrie 2017, care se va desfășura în București, la Rin Grand Hotel.


Structura conferintei este una dinamica, formata din workshopuri si discutii in plen sustinute de specialisti nationali si internationali dar si discutii directe intre participantii din sala si invitati. Asadar, unul dintre obiectivele principale ale IACB2017 este impartasirea celor mai noi cunostinte despre practicile actuale din domeniu, incurajand astfel interactiunea directa dintre cei prezenti.

In plus, caracterul pluridisciplinar al acestui eveniment este conferit de varietatea temelor abordate, prezenta unor  profesionisti in lucru direct cu copiii diagnosticati cu TSA precum si specialisti din arii conexe. Avand in vedere specificul si complexitatea tulburarii de spectru autist, informatiile si experientele impartasite de catre specialisti si parinti care trateaza deopotriva copilul, fratii, cuplul parental si familia acestuia, facilitand astfel, conturarea de noi perspective in ceea ce priveste terapia, evenimentul isi propune sa schiteze realitatea cu care se confrunta in viata de zi cu zi  cei care predau necontenit atentie, grija, suport, incredere, rabdare, entuziasm. Astfel, acest eveniment, aduce in vedere persoanelor cu capacitate de decizie sa adapteze politicile sociale la nevoile reale.

Una dintre ariile esentiale  abordate in dezvoltarea abilitatilor copilului cu autism este limbajul (tulburarea limbajului sau absenta acestuia). In sprijinul nevoii de cunoastere si informare a parintilor, cat si celei de formare continua a terapeutilor,  au fost invitati  lectori cu o experienta vasta in terapia tulburarilor de limbaj ce vor sustine prezentari dupa cum urmeaza:

In prima zi a conferintei  Gina Davis  vine cu o tema legata de  susținerea și dezvoltarea atenției și a comunicării la copiii cu tulburari din spectrul autist.

Gina Davis este professor si lucreaza pe plan international,  logoped si specialist in autism, cu o experinta de mai bine de 20 de ani in domeniul nevoilor educationale speciale. Cunostintele dobandite in mediul educational, clinic si familial i-au permis intelegerea reala a comunicarii si impactul  autismului asupra invatarii, dar si nevoia unei interactiuni dinamice in terapia logopedica care sa stimuleze motivatia copilului.

Ana Hodea  aduce in discutie formarea abilitatilor  avansate de conversatie.

Alexandra Comarniceanu și Oana Baloc vin si ne vorbesc despre cum sa  transformăm limbajul repetitiv, nefuncțional într-unul funcțional.

In cea de a doua zi de conferinta Raluca Vasilescu și Ana Maria Bogdanaduc din nou in discutie dezvoltarea abilităților conversaționale pentru copiii cu tulburări de spectru autist.

In cea de-a treia zi de conferinta Andreea Stroe - Mațăuan– ne propune o tema foarte interesanta Când eu tac și te ascult. Despre predarea inițierilor.

Cecilia Moței și Geta Udrea- Învață-mă să pun întrebari.

Irina Badeanca (Chiriac) si Corina Aurelia Mehedințu– Prezinta o tema de mare interes, si anume predarea cititului la copiii cu autism, venind in intampinarea atat a specialistilor, cat si parintilor si invatatorilor.

Pentru fiecare parinte de copil cu autism, limbajul reprezinta o mare provocare iar absenta acestuia creste in mod insuportabil nivelul de stres in familie. Absenta sau alterarea limbajului reprezinta in cele mai multe cazuri motivul pentru care parintii se decid sa consulte un specialist, iar ulterior, dupa aflarea diagnosticului, preocuparea parintilor se focuseaza in mare masura pe dezvoltarea limbajului. In acest context, orice informatie in ceea ce priveste limbajul devine esentiala iar Conferinta  IACB de anul acesta raspunde la intrebarile esentiale ale parintilor si trapeutilor, atingand subiecte foarte sensibile si foarte valoroase pentru familiile copiilor cu autism.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 22 October 2017, 17:57
Succesul este rezultatul atitudinilor, iar atitudinile nu sunt altceva decât deprinderi de gândire. O asemenea deprindere nu este un instinct, ci o reacţie provocată prin repetare. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected] com
Adauga un comentariu »