Remedii naturiste / Frumusete din natura »

Ceara de albine face minuni pentru piele

Autor: Mădălina Hârjoi | 12 August, 13:40 | 5 comentarii

Remediu mai puțin știut, ceara de albine este de ajutor pentru multe probleme ale pielii. Rănile, eczemele și vergeturile sunt câteva dintre neplăcerile care pot fi tratate cu acest leac.


De-a lungul vremii, ceara de albine a avut numeroase întrebuințări. Folosită de peste 2000 de ani pentru a trata problemele pielii, aceasta a fost utilizată și pentru fabricarea lumânărilor. Acestea nu emană fum toxic atunci când ard și ajută la anihilarea poluanților în aer.

Spre deosebire de multe creme hidratante și loțiuni de piele, care conțin substanțe chimice periculoase pentru organism, ceara de albine conține vitamina A și oferă hidratare pe termen lung.

Oferă catifelare mâinilor

Ceara de albine face minuni pentru mâinile uscate, aspre și roșiatice. Datorită conținutului bogat în vitamina A, aceasta hidratează eficient și protejează pielea. Într-un vas cu fund dublu,  încălzește 10g de ceară de albine și 15 g de unt de shea.

De îndată ce amestecul s-a topit, ia vasul de pe foc și lasă-l să se răcească. Pune compoziția într-un bol și adaugă 5 g de glicerină, 5 picături de ulei de lavandă și 5 picături de ulei de lemn de santal. Amestecă ingredientele și aplică soluția pe mâini.


Mai poți citi:

 - Veninul de albine întinerește pielea

 - Leacuri din miere de albine

 - Artrita, vindecată cu venin de albine


Grăbește vindecarea rănilor

Poți folosi cu încredere ceara de albine dacă ai cicatrice. Aceasta are proprietăți antiinflamatoare, calmând rănile. Deoarece este bogată în vitamina A, hrănește pielea și accelerează vindecarea rănilor. Topește ceară de albine pe baie de aburi și adaugă 10 ml de ulei de migdale dulci. Strecoară lichidul și toarnă-l în recipiente mici. Masează cicatricele cu acest amestec, până observi o îmbunătățire.

Uită de pielea uscată

Ceara de albine formează o peliculă fină, protectoare, la suprafața pielii. De aceea, este bine s-o folosești atunci când este vremea rece sau când mâinile sunt „agresate“ de chimicale. Amestecă într-un bol o linguriță de ceară de albine albă și 2 linguri de lanolină.

Adaugă 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de gel de aloe vera și 2 linguri de apă de trandafiri. Încălzește amestecul pe baie de aburi și ia-l de pe foc imediat cum ceara s-a topit. Pune lichidul într-un vas și, când ajunge la temperatura camerei, întinde-l pe piele.

Pentru buze frumoase tot anul

Printre secretele de frumusețe naturale pe care le oferă stupul se numără balsamul de buze. Foarte hidratant, acesta tratează buzele crăpate din timpul iernii. În anotimpul călduros, datorită peliculei fine care se formează la nivelul pielii, oferă protecție împotriva vântului și a soarelui.

Topește ceară de albine pe baie de aburi și adaugă 10 de picături de ulei de migdale dulci. Strecoară preparatul, până obții un lichid curat și toarnă-l în recipiente mici. Aplică soluția pe buze, ori de câte ori este necesar.

Tratează eczemele

Eczema este o boală inflamatoare a pielii, care afectează 2-6% din populație și care se manifestă prin roșeață și mâncărime. Ceara de albine este recomandată persoanelor cu această afecțiune, fiind cunoscută pentru prospețimea pe care o lasă pielii.

Amestecă într-un vas 7 g de ceară de albine, 17 g de migdale dulci și 26 de picături de ulei de trandafir. Pune vasul pe o baie de aburi și îndepărtează-l de îndată ce ceara s-a topit. Strecoară compoziția și pune-o într-un bol.

Aplică amestecul pe zonele afectate. Verifică produsul de fiecare dată înainte să-l utilizezi. Dacă este rânced nu îl mai folosi.

Reduce vergeturile

Te poți alege cu vergeturi, după ce naști sau după ce ai luat în greutate sau ai slăbit brusc. Dacă vrei să scapi de acestea, amestecă într-un bol 8 lingurițe de ceară de albine, cu 4 lingurițe de ulei de germeni de grâu și 20 g de unt de cacao.

Dizolvă pe baie de aburi ingredientele. După ce s-au topit, amestecă bine cu o lingură de lemn, dă deoparte și adaugă o linguriță de extract de vanilie. După ce compoziția s-a răcit, pune-o într-un borcan de sticlă. Aplică zilnic pe zonele cu probleme.

Știai că...
... egiptenii antici foloseau ceara de albine pentru a face vopsea pentru artiștii lor?
... atunci când e încălzită la peste 85 de grade Celsius, ceara de albine își schimbă culoarea?
... ceara de albine se folosește și pentru fabricarea unor alimente, cum sunt bomboanele și jeleurile?

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Orlando Sorin | 08 September 2014, 16:51
Cursuri business online, GRATUITE pentru participarea la un proiect de EXCELENTA ce va fi derulat pe plan international.
Afacerea este extrem de serioasa, iar in momentul actual nu este publica, intrucat contine idei originale unice pe glob.
Nu este MLM sau alte caritasuri intrucat ultimul om din acesta afacere va castiga in cel mai prost caz 50000 $ /an .
Pentru inceperea studiilor trimiteti-mi un e-mail cu mesajul INFO la [email protected]

Va multumesc !
2 Postat de: Nicoleta | 12 August 2015, 14:02
Oferta exceptionala de facut bani! Avem o oferta speciala si noua: obtii rezultate imediat si castigi bani! Sistem cu totul performant si de incredere! Satisfactia celor care vor sa castige bani in timpul liber este garantata! Cereti acum mai multe informatii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Ene | 13 August 2015, 17:25
Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
4 Postat de: Mihaela Oprean | 18 August 2015, 08:35
Proiect nou in Romania!
Cautam colaboratori,dezvoltatori pentru publicare anunturi.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
- Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante
si actualizate zilnic.
--Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-consecventa este cheia succesului !
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita sub forma unor lectii prin mail.
Program part-time.
-detalii la adresa : [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate! EXCLUS DETALII PRIN FACEBOOK SAU MESS

5 Postat de: Ioana | 31 August 2015, 13:03
1. Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]
Cerinte
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi
Beneficii Oferite
-oferim instruire gratuita
-posibilitatea de a lucra de acasa
-program flexibil
Adauga un comentariu »