Remedii naturiste / Problemele tale »

Ceaiuri care te scapă de stres

Autor: Maria Stoica | 20 January, 10:10 | 101 comentarii

Din păcate, din cauza stilului de viață haotic, a numeroaselor ore petrecute la birou (cu tot ce presupune acest lucru – mult prea multe taskuri și deadline-uri nerealiste), dar și a problemelor din viața personală, suntem din ce în ce mai stresați. Acest lucru nu rămâne fără efecte. 


Stresul are impact major, negativ, asupra organismului nostru - crește riscul de boli cardiace, contribuie la acumularea kilogramelor și poate determină apariția depresiei. În acest sens, iată câteva ceaiuri care te scapă de stres:

Ceaiuri care te scapă de stres: mușețel, roinița și ginsengul

De departe cel mai indicat dintre ceaiurile care te scapă de stres este cel de mușețel. Proprietățile binefăcătoare ale ceaiului de mușețel sunt numeroase. Folosit de vechii egipteni, dar și de grecii din antichitate, această licoare are proprietăți sedative, relaxante și antidepresive.

Ceaiul de mușețel te scapă de insomnii, iar datorită conținutului în mucilagii mușețelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamații ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât și pentru durerile menstruale. În plus, organizația Mondială a Sănătății recunoaște folosirea mușețelului pentru calmarea agitației nervoase, chiar și a insomniei minore care o însoțește adesea.

Infuzia de roinița se numără printre ceaiurile care te scapă de stres. Specialiștii în domeniu susțin că infuzia de roiniță este ideală pentru tratarea afecțiunilor de origine nervoasă de la nevroze cardiace, până la depresii cauzate de suprasolicitarea cotidiană.  În cazul persoanelor care utilizează sedative și calmante de sinteză, se recomandă evitarea utilizării în paralel a acestei plante.

Unul dintre cele mai vechi și mai eficiente ceaiuri care te scapă de stres este cel din rădăcină de ginseng. Această licoare are de-a dreptul efecte miraculoase.

Infuzia de ginseng este ideală în momentele de surmenaj – are o acțiune revigorantă incontestabilă. Cele mai importante substanțe active din rădăcinile de ginseng sunt ginsenozidele, mai mult de 25 la număr, din grupa saponozidelor triterpenice. Unele ginsenozide au proprietăți sedative, anticonvulsivante, analgezice și antipsihotice. Pe de altă parte, alte ginsenozide au fost evidențiate ca având proprietăți stimulante asupra sistemului nervos.

Iată și alte ceaiuri care te scapă de stres

Printre ceaiurile care te scapă de stres trebuie să-l reamintim și pe cel de mentă. Această licoare calmează atât psihic, cât și fizic, ameliorând durerile de cap. Este utilizat și în depresie și anxietate, având capacitatea de a îmbunătăți starea de spirit și de a ameliora oboseala mintală.

Și infuzia de hamei se află printre ceaiurile care te scapă de stres. Acesta s-a dovedit a fi extrem de eficient în tratarea insomniilor și pentru calmarea stărilor de agitație. Pentru un somn liniștit este de ajuns să adaugă o lingură de conuri de hamei într-o cană cu apă clocotită, iar după 2 -3 minute de infuzare să bei ceaiul astfel obținut.

Ceaiul verde se numără și el printre ceaiurile care te scapă de stres. De asemenea, și infuzia din floarea pasiunii se regăsește printre ceaiurile care te scapă de stres. Această licoare este foarte eficientă în insomnii, depresii și anxietate.

De asemenea, și infuzia de valeriană este printre ceaiurile care te scapă de stres. În plus, această licoare îți calmează nervii.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stewartcoews | 18 September 2017, 07:30
sildenafil citrate 50 mg avodart website here
2 Postat de: Billycok | 18 September 2017, 07:40
zoloft vardenafil tadalafil azithromycin
3 Postat de: Aaronspiff | 18 September 2017, 08:01
Generic Colchicine indocin 50 mg
4 Postat de: Aaronspiff | 18 September 2017, 08:13
generic cymbalta
5 Postat de: Michaelicota | 18 September 2017, 08:20
clonidine cialis buy sildenafil online wellbutrin hcl
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »