Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ceaiul de ghimbir îmbunătățește circulația sângelui

Autor: Dorina Novac | 07 December, 11:00 | 0 comentarii

Caracterizată prin extenuare psihică sau fizică, oboseala devine parte a rutinei. Lipsa de concentrare în ciuda eforturilor repetate de a te simți mai activ se poate datora alimentației nesănătoase, somnului insuficient, precum și unui deficit de fier sau de vitamine. Scapă de oboseală cu ajutorul plantelor medicinale!


Sursele bogate de fier, precum ficatul, curmalele, stafidele, ouăle, legumele cu multe frunze de culoare verde-închis trebuie să se afle în capul listei de cumpărături, pentru a scăpa de oboseală. De asemenea, alunele, semințele cerealele și frucele uscate sunt excelente surse de energie. 

Ceaiul de ghimbir te energizează

Ghimbirul se numără printre cele mai bune surse de energie oferite de natură. Înlătură starea de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, stimulează metabolismul şi digestia. Prepară un ceai de ghimbir din o linguriţă de ghimbir ras la 250 ml de apă fierbinte. Lasă la infuzat 10 minute. Se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă, 2-3 căni pe zi.

Uleiul de rozmarin stimulează creierul

Rozmarinul este un remediu bun pentru stimularea energiei mentale și fizice. Uleiul esențial de rozmarin are o acțiune puternică asupra sistemului nervos și poate înlătura stările de plictiseală și apatie. Pune 2-3 picături de ulei esențial de rozmarin pe un șervețel și inhalează mirosul. Ceaiul se prepară din 30 g de flori de rozmarin la un litru de apă fierbinte. Se lasă acoperit 10 minute, se strecoară și se bea câte 2 căni pe zi.

Infuzia de busuioc, în caz de oboseală

Frunzele de busuioc sunt considerate ca fiind un agent anti-stres. Infuzia de busuioc este recomandată în caz de oboseală sau surmenaj. Este indicată în astenie și depresie. Se prepară dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă. Se bea câte o cană după mesele principale.

Află AICI care sunt cele mai sănătoase ceaiuri!

Tinctura de salvie te scapă de depresie

Salvia este recomandată în tratarea oboselii şi a asteniei, dar şi în caz de depresie uşoară. Deoarece are proprietăți calmante și antibacteriene, tratează bolile de piele. Se face o tinctură din 2 linguri de plantă mărunțită la 250 ml de alcool alimentar de 90 de grade. Se păstrează într-un vas de sticlă, la întuneric, timp de 2 săptămâni. Se strecoară și se păstrează în frigider. Se ia câte o linguriță de tinctură dizolvată cu puțină apă, de 3-4 ori pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »