Stil de viata&dieta / Diete »

Cea mai sănătoasă carne de pește

25 February, 12:50 | 2 comentarii

Cu toții știm că peștele trebuie să facă parte din alimentația noastră deoarece este o sursă excelentă în proteine și tipuri de uleiuri, care duc grăsimi de tip omega 3 la creier și inimă, dar care este de fapt cea mai sănătoasă carne de pește?


Articole similare:

Cu toții știm că peștele trebuie să facă parte din alimentația noastră. În mod normal ar trebui să includem carnea de pește de două-trei ori, cel puțin, pe săptămână. Fiind o sursă excelentă în proteine și tipuri de uleiuri, care duc grăsimi de tip omega 3 la creier și inimă, carnea de pește menține astfel sănătatea și funcționarea optimă a acestora.

Cea mai sănătoasă carne de pește – tonul alb

Totuși, alegerea peștelui de cea mai bună calitate, care să fie cu adevărat sănătos pentru organism poate fi o problemă. De aceea, mulți oameni, preferă să nu cumpere carne de pește deoarece nu știu ce să cumpere, ce poate fi mai bun, mai sănătos pentru întreaga familie.

Tonul alb nu conține atât de mult mercur, care în doze normale, nu poate face niciun rău. Aveți grijă să fie ton mai mic, mai tânăr, șansele să fie contaminat sunt foarte mici. Chiar și tonul alb la conservă poate fi bun. De obicei cel mai bogat ton în grăsimi omega 3 este cel care este prins în apele nordice reci.

Spre deosebire de tonul alb, tonul roșu conține un nivel foarte ridicat de mercur și nu este recomandat consumul acestui tip de pește. În plus, în 2010 a fost trecut pe lista speciilor pe cale de dispariție alături de panda și tigri.

Cea mai sănătoasă carne de pește – somonul

Despre somon toată lumea știe că este o sursă de grăsimi foarte necesară și gustoasă. Dar, aveți grijă, deoarece cel mai sănătos somon este cel care crește sălbatic, în ape care monitorizează atât numărul somonilor, cât și calitatea râurilor din care provin. Cum sunt cele mai multe din Alaska, care interzic pescuitul acolo unde numărul somonilor a scăzut drastic sau apele sunt contaminate.

Spre deosebire de somonul sălbatic, somonul din crescătorie este de cele mai multe ori tratat cu antibiotice împotriva bolilor și paraziților și este hrănit cu făină de pește. Cu toate acestea, sunt foarte mulți oameni care au încredere mai mare în crescătorii. Totuși, luați în considerare că ceea ce este făcut de om, lasă de dorit aproape întotdeauna.

Cea mai sănătoasă carne de pește - stridiile

Stridiile de crescătorie sunt foarte bune, o porție de stridii conține 300 de mg de grăsimi omega 3 și în jur de o treime din necesarul zilnic de fier. În plus, ele sunt bune și pentru mediul înconjurător. Stridiile se hrănesc cu nutrienți naturali și algele din apă, îmbunătățind astfel calitatea acesteia.

Acționează ca recife naturale, fiind o sursă bună de hrană și pentru pești. Oricum, aveți grijă la cele crude, mai ales cele care provin din ape calde, pot conține bacterii ce dezvoltă boli grave.

Cea mai sănătoasă carne de pește – hering și sardine, cele mai bogate în grăsimi omega 3

Sardinele sunt foarte bune și conțin cele mai multe grăsimi omega 3 (1,950 mg!), mai mult decât tonul sau somonul. Mai mult decât atât, sardinele sunt o sursă naturală, printre sursele foarte rare, de vitamina D. Se reproduc ușor și sunt foarte gustoase, ca să nu mai vorbim de cât de sănătoase sunt, încercați fără probleme sardinele de Pacific, sunt surse importante pentru o alimentație corectă.

La polul opus, speciile de pește mai puțin hrănitoare, care conțin prea mult mercur și sunt sărace în grăsimi sănătoase sunt macroul mare, rechinul, homarul, crapul, peștele spadă, pangasius și merluciu.  

Peștele cel mai bun și gustos, dar mai ales sănătos este peștele proaspăt gătit la cuptor, pentru a nu arde vitaminele și grăsimile de care avem nevoie pentru o masă bogată.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Madalin | 25 February 2015, 15:43
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi, viitoare proprie afacere,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare.
Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time. Daca esti interesat trimite un mail cu textul “Info” la adresa : [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
2 Postat de: Iulia | 03 April 2015, 17:47
Caut colaboratori pentru publicare anunturi
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - calculator
- conexiune internet
- cunostinte minime PC
- rabdare
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin email.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore
Adauga un comentariu »