Stil de viata&dieta / Diete »

Cea mai bună dietă pentru tine

Autor: Ramona Liță | 13 February, 14:00 | 0 comentarii

Încă de la bun începtut trebuie să lămurim un aspect destul de important și anume că fiecare organism este unic și reacționează diferit la schimbările alimentare mai ales.


Ai încercat mai toate dietele din lume și nu ai obținut rezultatul promis? Ai renunțat la alimentele tale preferate, ai exclus dulcele din meniu și băuturile acidulate și tot nu se vede mare lucru?

După terminarea dietei au revenit kilogramele pierdute cu așa mare chin ? De ce oare?

Răspunsul este foarte simplu: nu ai ajuns să îți cunoști suficient organismul astfel încât să recunoști semnalele sale și să îi oferi exact ceea ce are nevoie.

Fiecare organism are felul său de a reacționa la factorii din jur, de la stres până la orele de somn.

Acordă atenția cuvenită nevoilor primare

Orele petrecute la birou înafara programului și numărul mult prea mic de ore dormite noaptea îți vor influența atât starea de spirit cât și sănătatea. Odată afectată sănătatea, orele suplimentare și banii câștigati extra se vor duce pe medicamente.

Astfel că ai nevoie să îți faci un plan astfel încât să îți faci toate datoriile în timpul programul și să nu fii nevoit să petreci mai mult timp la birou sau să îți iei de lucru acasă.

Un corp odihnit îți va furniza doza de energie de care oricine are nevoie, iar sănătatea ta nu va ami fi supusă la șocuri.

Mâncarea primită de un organism odihnit se va digera mult mai ușor și depozitele de grăsime se vor diminua vizibil deoarece metabolismul nu va fi încetinit, dimpotrivă.

Află cum poți scăpa de grăsimea abdominală mâncând AICI

Un pahar de apă, dimineața

Da, exact, revenim la celebra :„bea suficientă apă zilnic.” Nu este un mit ci o simplă realitate de care dacă ții cont vei avea doar de câștigat.

Înainte de fiecare activitate trebuie să bei un pahar de apă, organismul tău are nevoie de apă pentru ca fiecare celulă să funcționeze corespunzător.

Deshidratarea duce la aparția pielii uscate, la senzația de mâncărime și nevoia de a te scărpina, deci iată câte probleme eviți dacă bei apă.

Un obicei atât de simplu însă atât de benefic.

Apa te va ajuta inclusiv la digestie, să te concentrezi mai bine, să dormi și să ții sub control numărul surplusului de kilograme.

Mișcarea face diferența

Uită de lift, alege calea grea și anume scările, alege mișcarea, aceasta este mână în mână cu sănătatea.

Chiar dacă mai scapi la preparate interzise în majoritatea dietelor, sportul vindecă. Nu trebuie să te infometezi, însă dacă ai grijă să dormi suficient și să te hidratezi corespunzător vei observa cum poftele culinare mai ales la orele târzii vor dispărea.

Nu degeaba se spune că sportul disciplinează.

La masă bucură-te de bucate, nu lucra în timp ce mănânci, petrece timp cu tine și fă-ți toate plăcerile astfel încât să nu simți că ești constant la dietă, bucură-te de viață și fii activ în orice moment.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »