Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce trebuie să conțină meniurile tale ca să ai pielea sănătoasă

Autor: Daniela Purcaru | 13 April, 15:55 | 1 comentariu

Cum începe să ardă soarele, pielea are nevoie de mai multă atenție. Dacă ai multe alunițe, pete pe piele sau riduri, folosește cremele de protecție solară zi de zi, în oraș și ai grijă să incluzi în dietă alimentele care mențin sănătatea pielii.


Morcovi și roșii

Alimente ca morcovii, roșiile, caisele previn alergia la soare datorită conținutului mare de betacaroten. Acestora li se asociază alimente care conţin vitaminele C și E, cum sunt citricele, spanacul, ardeii, nucile, seminţele.

Peștele gras

Pentru a preîntâmpina îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor, mănâncă mai des pește gras (somon, macrou, sardine) și ulei de măsline.

Sunt bogate în acizi graşi Omega-3 şi vitamina E care sporesc toleranţa pielii la soare şi favorizează cicatrizarea în caz de arsuri.

Foloseşte doar o lingură de ulei de măsline pe zi, de preferat în salate, sau masează-ţi pielea cu el, seara. Sardinele îți aduc un plus de vitamina B3, numită și niancină, esențială pentru sănătatea pielii.

Citește și: 5 greșeli care îți afectează pielea

Fructe de pădure

Petele brune care apar după expunerea la soare sunt semn că ai nevoie de mai multă vitamina C.

Datorită unor alimente ca fructele de pădure, citricele, kiwi, broccoli, pielea devine mai fermă, mai elastică şi se regenerează mai ușor.

Cereale integrale

Un alt mineral de care ai nevoie pentru protejarea celulelor epiteliale este seleniul. Acesta are nevoie de prezenţa antioxidanţilor, vitamin A, C și E.

Împreună combat apariția ridurilor şi a bolilor grave cum este cancerul de piele. Îți procuri seleniu nu doar din suplimente alimentare, ci și din cereale integrale, peşte gras, spanac.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Petronela | 13 April 2018, 21:34
Bani online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email [email protected]
Adauga un comentariu »