Actualitate »

Ce se întâmplă la 10 ore după aplicarea ojei?

Autor: Marina Ionescu | 20 April, 15:35 | 1 comentariu

Te-ai obișnuit să folosești oja în mod regulat pentru că ți se pare că arăți mai feminină. Află de ce acest obicei poate fi nesănătos!


În primul rând, produsele artificiale de colorare a unghiilor conțin substanțe chimice dăunătoare sănătății și atacă atât pielea cât și interiorul corpului.

Oja afectează sistemul endocrin

Conform noilor cercetări în domeniu, cele mai cunoscute mărci de ojă sunt pline de chimicale și toxine, iar acest obicei nociv duce la crearea dezechilibrelor hormonale și dăunează întregii sănătăți.

La studii au participat peste 20 de femei care foloseau regulat unele dintre cele mai populare branduri de oje pentru manichiură și pedichiură. Rezultatul a fost uimitor: toate aceste produse conțineau trifenil fosfat, o substanță utilizată și pentru producția de mobilă și plastic.

Dr. Johanna Congleton care a condus un studiu la Universitatea Duke, despre acest subiect, a declarat că pe lângă faptul că oja reprezintă un factor perturbator al glandelor endocrine, ceea ce e și mai deranjant este că, după aplicarea unui strat de ojă, organismul absoarbe foarte repede substanțele toxice, a relatat medicaldaily.com

Verifică eticheta lacurilor de unghii!

Uită-te cu atenție pe eticheta ojei alese, pentru a afla dacă are în compoziție și trifenil fosfat. Dacă da, nu o cumpăra. Acest compus chimic, pe lângă factorii de mai sus, poate afecta și sistemul reproducător și metabolismul. Nu te gândi că această neurotoxină este singura substanță dăunătoare pentru tine, ci trebuie să te ferești și de formaldehida și toluen.

Formaldehida este o substanță cancerigenă care se dizolvă în apă și aer. Aceasta este un gaz incolor, iar mirosul său te înțeapă la nas. Cu cât te expui mai mult la ea cresc șansele de apariție a astmului și a proceselor inflamatorii. Celor care suferă de boli cronice le este contraindicat să o folosească pentru că le poate agrava boala.

Toluenul face parte din „clasa“ benzenului și este o hidrocarbură aromatică lichidă, care nu are culoare și este  inflamabilă. Este extras din gazele de cocserie și din gudroanele cărbunilor de pământ. Acest produs chimic dăunează procesului de creștere a copilor și poate duce la iritația pielii.

Știai că...

...formolul conține 37% formaldehidă?

Manichiură cu ajutorul produselor naturale

Poate vei spune că ești conștientă că lacurile de unghii din comerț nu sunt deloc bune pentru sănătate dar nu ai dori totuși să renunți la ele. Ei bine, află că există pe piață, oje din ingrediente naturale. Poți alege unele pe bază de apă sau lacuri de unghii fără substanțe toxice.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 23 April 2017, 11:28
Nou sistem de lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu si care dispun de circa 2 ore libere pe zi. Este necesar calculator(sau telefon, tableta), conexiune la internet, cunostinte minime de operare cu documente word si pdf, navigare pe internet. Simplu, usor si foarte avantajos!! Cereti acum detalii la adresa de email:
[email protected] com
Adauga un comentariu »