Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient

Autor: Cristina Popescu | 07 March, 10:10 | 5 comentarii

Din ce în ce mai multe studii ne demonstrează că lipsa somnului ne poate afecta viața de zi cu zi și mai ales sănătatea. Potrivit experților, durata unui somn optim este de 7-8 ore pe noapte, astfel încât o persoană să funcționeze la capacitate maximă, atât din punct de vedere fizic, cât și mental.


Lipsa somnului poate avea numeroase consecințe asupra stării fizice  și psihice!

Poftă de mâncare excesivă

Lipsa somnului este direct legată de nevoia de a mânca excesiv, mai ales în timpul nopții, atunci cînd metabolismul nostru încetinește. Acest obicei poate provoca îngrășarea rapidă.

Risc de accidente

Potrivit unui studiu realizat de Fundația Națională de Somn din Statele Unite, persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte au de trei ori mai multe șanse de a face un accident de mașină.

Slăbirea sistemului imunitar

Orele insuficiente de somn nu-i permit organismului să se refacă, astfel că el este mult mai expus răcelilor și infecțiilor respiratorii.

Pierderea controlului emoțional

În lipsa somnului, regiunile care gestionează emoțiile în creierul nostru este cu până la 60% mai activă, fapt ce poate duce la reacții necontrolate și, uneori, nepotrivite în anumite situații. De asemenea, încep să se observe pe chipul nostru semnele îmbătrânirii premature, iar capacitatea noastră de concentrare şi memoria scade dramatic, afectându-ne activităţile zilnice.

Hemoragie craniană

Pe termen lung, privarea organismului de somn crește riscul de a suferi o hemoragie craniană, acest lucru fiind valabil în special la adulți.

Obezitate

Somnul insuficient este direct legat de nevoia de a mânca excesiv, acest obicei fiind unul extrem de periculos. Se reduce nivelul hormonului numit leptină, care informeaza eronat creierul cu privire la saturaţie, stimulând apetitul.

Creşte riscul de cancer

Japonezii au testat un grup mare de 24.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 40-79 de ani şi au descoperit că acelea care dormeau mai puţin de şase ore pe zi erau mai expuse cancerului de sân. Constatarea a fost confirmată şi de Harvard Medical School, unde experţii au găsit legături între nivelurile scăzute de melatonină (ele scad când organismul este privat de somn) şi un risc crescut de cancer de sân.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costy | 07 March 2015, 13:17
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Accesati: www.variantacojocaru.ro
2 Postat de: Stefan | 07 March 2015, 13:54
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
3 Postat de: Mirela | 07 March 2015, 16:35

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Rodica | 07 March 2015, 19:12
Oferta extraordinara de lucru! Toti oamenii care lucreaza cu noi se declara multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Miha | 08 March 2015, 21:08
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la [email protected]
Adauga un comentariu »