Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Ce nu trebuie să faci niciodată după un tratament cosmetic la salon

Autor: Ramona Liță | 05 January, 12:00 | 2 comentarii

Dacă urmezi o schemă de tratament pentru anumite afecțiuni ale tenului la un salon de cosmetică, trebuie să știi că este indicat să te abții de la anumite obiceiuri odată ce ai ieșit din salon!


Pe lângă alimentație și odihnă este recomandat să apelezi și la tratamentele din saloanele de cosmetică. În felul acesta te vei putea bucura timp îndelungat de o piele frumoasă.

Pentru rezultate de durată este necesar să știi că atât înainte cât și după vizita la salon trebuie să eviți anumite obiceiuri:

Nu îți mai pune mâna pe față

Acesta este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le avem. De fiecare dată când pui mâna pe față favorizezi apariția coșurilor și secreția de sebuum. Și asta deoarece mâinile tale, deși par a fi curate, nu sunt întocmai.

Este un gest aparent inofensiv care poate avea repercusiuni.

Masajul are nevoie de condiții speciale

Dacă ți-l faci tu acasă trebuie să cureți piele foarte bine, să te asiguri că mâinile sunt curate și dezinfectate și că ai crema potrivită tipului tău de ten.

Pentru a beneficia în totalitate de efectele sale pozitive, cel mai indicat ar fi să ți-l facă cineva care știe foarte bine tehnica. În felul acesta te vei relaxa profund.

Când mergi la salon, vei avea parte de un tratament complet, iar odată ajuns acasă, dacă apelezi la masaj, pielea ta se poate irita sau sensibiliza, ceea ce nu este de dorit.

În plus, tratamentul aplicat la salon va penetra profund pielea, iar un alt strat de cremă poate interacționa cu tratamentul aplicat.

Află de ce nu este indicat să mănânci în fața calculatorului AICI

Fără alcool

Orice tratament cosmetic este un fel de detoxificare la nivelul tenului, iar consumul de alcool va favoriza deshidratarea.

Indicat ar fi ca după vizita la salon să te hidratezi corespunzător, să consumi cât mai multe fructe, legume, lichide, să dormi și să te relaxezi, deconectându-te de tot ce te înconjoară.

De asemenea, ar fi indicat să nu stai foarte mult afară, la soare, la temperaturi extreme, deoarece tenul tău poate avea de suferit.

În plus, dacă ai avut parte de o extracție a punctelor negre sau a coșurilor, tenul tău poate rămâne inflamat, motiv pentru care cel mai bine ar fi să amâni ieșitul în oras.

Lasă sportul pentru altă zi

 

Orice tratament la nivelul tenului va deschide porii pentru o curățare mai profundă, astfel că nu se recomandă ca de la salon în drum spre casă să te oprești la sala de sport. Nu vei face nimic altceva decât să favorizezi pătrunderea transpirație în porii deschiși. Astfel, te vei confrunta cel mai probabil cu acneea.

Lasă pielea să se calmeze de la sine. Nu te supune la noi forme de stres, evită produsele cu parfum sau alcool și relaxează-te!

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ioana | 09 January 2018, 10:19
Eu am cosuri de pe vremea adolescentei si nu mi-au trecut niciodata in totalitate. M-am obisnuit cu ele si nu ma mai deranjeaza. E drept ca la inceput erau megaenervante.

2 Postat de: Ioan | 29 January 2018, 10:16
Eu am inceput o cura cu derminax de 3 zie si sper sa scap de cosuri pentru ca ma enerveaza la maxim.

Adauga un comentariu »