Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce infecții se pot transmite prin sărut

Autor: Daniela Purcaru | 14 February, 19:00 | 0 comentarii

De sănătatea ta depinde și a celor dragi. Pentru ca gesturile de afecțiune să nu le creeze probleme, păstrează un stil de viață sănătos, mergi la medic și la analize la primele semne de boală, ai grijă de sănătatea ta orală!


Gingivita

Este o infecție care afectează gingiile și una dintre cauzele apariției cariilor. Provocată de placa bacteriană care aderă de dantură și gingii, gingivita se manifestă prin sângerări, inflamație și roșeață în zona afectată. La primele simptome, adresează-te stomatologului pentru a evita agravarea. Un alt efect al bolii este mirosul neplăcut al gurii.

Infecția cu citomegalovisurus

Acest virus, odată ce a fost contractat, rămâne în corp. Poate fi transmis prin contact direct cu secreții în general, deci și cu saliva, prin transfuzii de sânge sau prin contact sexual.  Unele persoane nu știu că sunt purtătoare, pentru că pot avea un sistem imunitar puternic. Se depistează prin analize de sânge. În cele mai multe cazuri, nu se recomandă vreun tratament. Uneori, sunt prescrise antivirale și se cere păstrarea unei igiene foarte bune.

Citește și: Efecte benefice ale sărutului

Herpesul

Virusul herpetic se transmite foarte ușor prin sărut, pentru că provoacă o infecție care se instalează la nivelul buzelor, gurii și gingiilor. Primele semne, cum sunt durerea și usturimile, apar la 7-14 zile după contractarea virusului. Printre alte simptome se numărăr și febra, umflarea ganglionilor limfatici, durerea în gât și ar trebui să dispară în decurs de 2 săptămâni, dar ai nevoie de un tratament antiviral.

Mononucleoza

Numită și boala sărutului, mononucleoza este cauzată de un virus numit Epstein Barr care se transmite prin intermediul fluidelor din cavitatea bucală. Adolescenții și tinerii suferă adesea de această afecțiune, dar nu sunt singurii. Mulți o confundă cu o răceala sau o gripă, deoarece simptomele acesteia sunt febra, durerea în gât, inflamarea ganglionilor limfatici (adenită). Acesta din urmă este un semn specific infecțiilor virale. O vizită la medic și o analiză de sânge poate depista tipul virusului, pentru a primi un tratament potrivit.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »