Actualitate »

Ce factori cresc riscul de diabet în sarcină

Autor: Daniela Purcaru | 20 November, 14:40 | 1 comentariu

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diabetul gestaţional, cum este numit diabetul apărut în timpul sarcinii, este o creştere a nivelului de glucoză în sânge în a doua parte a sarcinii. Aceasta creşte riscul unor probleme de sănătate nu doar pentru mamă, ci şi pentru copil.


În cazul în care medicul ginecolog care urmărește sarcina observă o valoare ridicată a glicemiei, se va recomandat un test de toleranță la glucoză pentru a depista dacă viitoare mămică suferă sau nu de diabet gestațional. Testul se face în săptămânile 24-28 de sarcină și este necesar și în cazurile în care vârsta mamei depășește 35 de ani și un nivel crescut al glicemiei este însoțit de:

- depistarea unei cantități crescute a lichidului amniotic,
- o valoare ridicată a glicemiei înainte de sarcină,
- diabet gestațional la o sarcină anterioară,
- o creștere a greutății corporale înainte de sarcină cu 20% mai mult decât cea ideală sau o îngrășare excesivă în primele 6 luni de sarcină,
- cazuri de diabet în familie (părinți, surori sau frați),
- naşterea unui copil cu o greutate de peste 4 kg,
- probleme cu sarcinile anterioare: avorturi repetate, malformații, sarcini oprite din evoluție.

Citește și: Cum îți dai seama că ai diabet


1 din 7 gravide suferă de diabet gestațional

La nivel mondial, 199 milioane de femei au fost diagnosticate cu diabet și se estimează o creștere la 313 milioane până în anul 2040. Statisticele mai arată că 1 din 7 femei însărcinate ajung să sufere de diabet gestaţional în timp ce jumătate din femeile care au avut diabet în sarcină dezvoltă diabet de tip 2 în decurs de 5-10 ani de la naştere.

„Diagnosticarea acestei boli şi urmarea unui tratament adecvat, a unui stil de viaţă şi o alimentaţie sănătoasă sunt deosebit de importante, deoarece diabetul gestaţional poate duce la apariţia unor probleme de sănătate care pot afecta atât mamele, cât şi copilul, înainte şi după naştere. Tratamentul potrivit ajută femeile însărcinate să dea naştere unui copil sănătos”, a declarat Andrei Foișor, Head of Roche Diabetes Care România.

De asemenea, pentru că stilul de viaţă şi regimul alimentar joacă un rol esenţial în gestionarea acestui tip de diabet, viitoarele mămici pot găsi pe site-ul www.viatacudiabet.ro sau pe www.facebook.com/ViataCuDiabet.ro/  informații despre diabetul gestaţional, simptome şi cauze, factori de risc, diagnostic şi tratament, exemple de exerciţii fizice şi de alimentaţie sănătoasă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 22 November 2017, 22:37
Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis: Hollywood! Oferta sigura si serioasa: Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected] com
Adauga un comentariu »