Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce afecțiuni poate ascunde sforăitul

Autor: Cristina Popescu | 23 October, 08:05 | 2 comentarii

Sforăitul afectează din ce în ce mai multe persoane, în cea mai mare parte bărbaţi. Uneori este însoţit de episoade de oprire a respiraţiei, numite apnee.


Printre cauzele sforăitului se numără deviaţia de sept, polipii nazali, hipertrofia de cornete (structuri care se găsesc pe pereţii laterali ai nărilor), dar şi greutatea mult peste medie a persoanei.

Pe lângă schimbările în stilul de viaţă, tratamentele moderne te ajută să scapi de sforăit şi de somnul agitat, de stările de somnolenţă şi de durerile de cap matinale.

În plus, cele mai recente studii arată că apneea poate provoca în timp afecțiuni cognitive, mai ales cele ce țin de memorie. Astfel, în cele ce urmează, îți vom dezvălui ce boli poate ascunde sforăitul, un motiv în plus de a consulta cât mai repede un medic!

Risc de accident vascular cerebral

Cercetătorii de la Henry Ford Health System din Detroit au găsit o posibilă legătură între sforăit și deteriorarea arterelor - un risc major de accident vascular cerebral sau de infarct. Tocmai de aceea, cercetătorii consideră că sforăitul puternic poate provoca inflamarea și deteriorarea vaselor de sânge.

Obezitate

Acel sforăit care ar putea trezi și vecinii are legătură directă cu creșterea în greutate, arată un studiu al Universitășii din Chicago, și asta pentru că un somn insuficient afectează doi hormoni ai corpului - leptina și grelina - care controlează apetitul și pofta de dulce, susține același studiu.

Cancer

Persoanele care suferă de apnee sunt de cinci ori mai predispuși să moară de cancer, susține un studiu al Universității din Wisconsin.

Probleme cu tensiunea arterială

Aproximativ 70% dintre persoanele diagnosticate cu hipertensiune suferă de apnee. Cum sforăitul puternic este unul dintre cele mai clare simptome ale apneei, el ar putea fi, de asemenea, un indiciu al prezenței hipertensiunii, sugerează un studiu al Asociației Americane de Medicină.

Neîmplinire sexuală

Deloc surprinzător, bărbații în vârstă, care sforăie în mod constant în timpul somnului, se confruntă, cel mai probabil, cu nemulțumirea sexuală. Sforăitul puternic afectează atât somnul partenerului, cât și al persoanei în cauză, astfel că ambii parteneri se simt lipsiți de energie și mai puțin interesați de partea sexuală.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Florin | 23 October 2015, 08:19
Bani online! Daca v-ati saturat sa cautati oferte cu adevarat serioase, acum e timpul sa va opriti, pentru ca aici veti gasi ceva ce e deja demonstrat! Puteti castiga bani online, cu un efort inteligent, in timpul liber! Trebuie sa aveti calculator, conexiune la internet, sa stiti sa folositi emailul, documente word si pdf. Tot aici veti invata totul gratuit! Numai cand va hotarati cu seriozitate, cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Mariana | 23 October 2015, 11:46
Cum sa faci bani!Avem o oferta exceptionala!
Vrei sa inveti gratuit cum sa faci bani? Noi te ajutam
si te indrumam pas cu pas,intr-un sistem absolut
revolutionar si modern! Trebuie doar sa ai calculator
si conexiune la internet.Numai in momentul in care te
hotarasti cu seriozitate,solicita mai multe informatii la
adresa de email:[email protected]

Adauga un comentariu »