Familia ta / Sarcina »

Cauzele nașterii premature

Autor: Ramona Liță | 12 October, 12:40 | 0 comentarii

Perioada sarcinii este una dintre cele mai frumoase etape din viața unei femei. Însă uneori așteptarea cunoașterii bebelușului poate lua sfârșit mult mai devreme decât este prevăzut. Iată care sunt motivele frecvente pentru care poți ajunge să naști prematur.


Cele 9 luni de sarcină sunt minunate, deși vin la pachet cu foarte multe schimbări, acestea au farmecul lor. Dacă nașterea apare înainte de săptămâna 37 este considerată ca fiind o naștere prematură, deși copilul este perfect sănătos și bine dezvoltat.

Medicii afirmă faptul că o naștere normală apare în jurul săptămânii 40-42, însă de cele mai multe ori acest fenomen este influențat de stilul de viață al mamei, a istoricului medical și a tipului de sarcină.

Simptomele nașterii premature

Pe parcursul sarcinii comunicarea dintre mamă și făt este una absolut minunată, astfl că mămica poate să depisteze dacă ceva este în neregulă cu cel mic.  Cu cât sarcina înaintează cu atât bebelușul se așează în poziția favorabilă nașterii, așa că vei resimți presiuni în zona pelviană din ce în ce mai des și te poți confrunta chiar și cu crampe în zona inferioară a abdomenului asemănătaore cu cele din perioada menstruației.

În cazul în care sarcina a ajuns la punctul final și nașterea prematură este pe cale să se producă vei observa cum contracțiile își vor face simțită prezența la aproape fiecare 10 minute.

Cel mai evident semn al nașterii este fără îndoială ruperea apei, ce poate fi adesea însoțită de dureri puternice în partea dorsală un pic mai jos de linia taliei.

Oricare semn din cele descrie mai sus trebuie să te pună într-o stare de alertă și să te consulți cu medicul tău.

Află cum se tratează corect  Tricomonaza AICI

Viciile, pericolul nașterii premature

Ideal ar fi ca în cazul în care ești fumătoare sau ai orice alt viciu să te abandonezi măcar cu un an înainte de a te gândi la conceperea unui copil.

Dacă stai foarte mult în picioare când ești însărcinată, fumezi, consumi alcool, sau alte substanțe, atunci ai toate șansele să naști înante de termen.

Sarcina multiplă, o cauză rară

Dacă ești fericita viitoare mămică de geemni sau chiar tripleți, atunci ai toate șansle să naști înainte de termen, deoarece bebelușii cresc și nu mai au loc în burtică și atunci vor grăbi procesul de venire în lumea ta.

Specialiștii afirmă că în cazul sarcinilor multiple, mai puțin de  jumatate ajung la termen.

În plus și Rh-ul joacă un rol extrem de important în cât de repede vine pe lume copilul tău, dacă părinții au Rh-ul diferit atunci perioada de gestația va fi mult mai scurtă. Nici vârsta mamei nu este un indicator ușor de ocolit. Cu cât este o sarcină mai aproape de vârsta de 18 ani sau mai aprope de vârsta de 40 atunci riscurile unei nașteri premature sunt tot mai mari.

Cantitatea de lichid amniotic

În cazul în care lichidul amniotic crește peste valoarea admisă te vei confrunta cu  simptome precum oboseală crescută, imflamarea gleznelor și o presiune foarte mare pe colul uterin, simptome ce duc la o naștere prematură.

Mai ales dacă și forma uterului tău este necorespunzătoare, în momentul în care bebelușul nu mai are loc să se dezvolte va surveni nașterea prematură.

Nici diversele infecții sau afecțiuni ce pot apărea pe parcursul sarcinii nu sunt de neglijat, cea mai periculoasă fiind dezlipirea uterului, provocată de febră foarte mare sau anumite infecții ale tractului urinar.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »