Viata sexuala / Fertilitate »

Cauzele infertilității feminine

Autor: Ramona Liță | 07 August, 11:00 | 18 comentarii

Îți dorești foarte mult să îți întemeiezi o familie și nu reușești să rămâi însărcinată? Iată care sunt cele mai frecvente cauze ce provoacă infertilitate în rândul femeilor!


Chiar dacă îți dorești foarte mult să experimentezi sentimentul minunat de a fi mămică și să îți simți micuțul la piept, este posibil ca din cauza anumitor probleme de sănătate acest minunat eveniment să întârzie să apară.

Doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist în obstetrică- ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate ne-a povestit despre cele mai frecvente cauze ce pot sta în calea îndeplinirii visului tău de a deveni părinte.

Din păcate statisticile actuale spun că la nivel mondial, deci includem și România, unul din cinci cupluri primesc diagnosticul de infertilitate. Nu este o statistică încurajatoare, tocmai de aceea sfătuiesc toate acele cupluri care încearcă de mai mult de un an de zile să obțină o sarcină pe cale naturală să ceară ajutorul medicului specialist în infertilitate, ne-a spus dr Vythoulkas.  Cele mai importante cauze ale infertilității de tip feminin sunt:

Ovare polichistice

Sindromul ovarelor polichistice (SOV) afectează aproximativ 20% dintre femeile aflate la vârsta fertilă și reprezintă un dezechilibru hormonal ce afectează ovulația, determinând menstruațiile neregulate, făcând imposibilă apariția unei sarcini pe cale naturală. Vizita la medicul specialist este necesară pentru a stabili exact diagnosticul, astfel că pacientele ce se confruntă cu SOV trebuie să urmeze un tratament medicamentos pentru restabilirea ovulației și, de asemenea, creșterea șanselor apariției unei sarcini pe cale naturală.

Află care este legătura dintre viața sexuală și consumul de dulciuri AICI

Endometrioza

Puțin diagnosticată la nivel mondial, endometrioza afectează foarte multe femei, cele mai comune simptome fiind durerile mari în primele zile de menstruație sau în timpul contactului sexual, senzații de balonare și crampe abdominale permanente, sângerări importante în timpul menstruației, absența sarcinii. Endometrioza este frecvent întâlnită în rândul femeilor cu vârstele cuprinse între 25 și 40 de ani, aflate, deci, la vârsta reproductivă. Din păcate, afecțiunea este descoperită abia când femeia începe să facă investigații specifice pentru infertilitate. Laparoscopia este cea mai folosită metodă de a diagnostica boala, dar și de a o îndepărta. Este o intervenție chirurgicală minim invazivă, ce folosește un dispozitiv numit laparoscop. Cu ajutorul acestuia se poate interveni asupra leziunilor sau chisturilor descoperite, crescând șansele femeii de a rămâne însărcinată pe cale naturală. Din păcate, rata de recurență a endometriozei este de aproape 40%.

Menopauza precoce

Afecțiunea, cunoscută și sub denumirea de insuficiență ovariană prematură, afectează mai mult de 5% dintre femeile aflate la vârsta reproductivă și, așa cum îi spune și numele, este caracterizată de încetarea menstruației și a activității ovarelor. Diagnosticul se pune în urma unor analize hormonale: FSH sau hormonul de stimulare ovariană, prolactina, estradiolul și AMH sau hormonul anti-mullerian. De curând, o nouă procedură, PRP (Platelet Rich Plasma), poate readuce speranța în sufletul femeilor diagnosticate cu menopauză precoce. Prin această tehnică inovatoare, aplicată cu succes și în alte specialități medicale (ortopedie, stomatologie, estetică), se extrag unele celule din sângele pacientei, se prelucrează și apoi se injectează în ovare pentru a produce din nou material genetic, sau în endometru, permițându-i îngroșarea pereților pentru a permite implantarea și fixarea embrionului.

Alte cauze des întâlnite ale infertilității de tip feminin sunt infecțiile inflamatorii, fibroamele uterine și polipii uterini, malformațiile uterine, anomaliile colului sau vaginului. De asemenea, a adăugat dr Vythoulkas, vârsta femeilor care-și doresc să facă un copil a deveni o cauză a infertilității. Și aceasta pentru că acestea ajung în cabinetul medicului specialist abia după împlinirea vârstei de 38-40 de ani când, după cum ar trebui să știe, fertilitatea unei femei scade brusc.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 04 August 2017, 20:44
Oportunitate foarte buna in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem:
cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:
[email protected]
2 Postat de: John Ahmed | 16 August 2017, 02:42
Stimate solicitant,

Ați căutat un creditor sau un investitor legitim și cinstit? Aici este oportunitatea pe care o căutați, în Russell Loan Investments oferim împrumuturi la o rată scăzută a dobânzii de 3% și oferim următoarele tipuri de credite de mai jos și ideea.

Împrumut de acasă
Imprumut auto
Proprietate imobiliara
Proiectul companiei
Împrumuturi de afaceri
Împrumut pentru a cumpăra proprietate
Extinderea companiei
Împrumut personal [sigur și nesecurizat]
Studenții împrumut și atât de multe altele.

Dacă aveți nevoie de un împrumut pentru oricare dintre aceste motive, vă rugăm să ne contactați astăzi la serviciul nostru de servicii de îngrijire a clienților: [email protected]

Toate cele bune
Domnul. John Ahmed
3 Postat de: John Ahmed | 23 November 2017, 02:11
Sunt creditor privat și Investor, aveți nevoie de un legit, onest, reputat și împrumut rapid? Finanțări pentru Xmas? Pot să vă ajut cu 100% împrumuturi garantate, vă ofer afaceri și împrumuturi individuale pentru a finanța mai mult, de asemenea, avem tot felul de proiecte. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la: [email protected]
4 Postat de: Regina Gomez | 11 February 2018, 02:35
Buna,
Aveți bani rău? Aveți nevoie de investiții sau împrumuturi personale?
Aveți nevoie de bani de împrumut pentru a cumpăra o mașină sau o casă, Ai nevoie de bani pentru a plăti facturile și a plăti datoriile? , Aveți nevoie de împrumut de afaceri fără stres și aprobare rapidă, ați fost respins de alte instituții financiare, ați fost înșelat și înșelat de creditori fals, nu mai căutați

Soluția dvs. de împrumut este chiar aici "REGINA FINANCE" este locul potrivit pentru a fi, contactați-ne astăzi prin e-mail la: ([email protected]).

Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice valoare cuprinsă între 3.000.00 și 10.000.000,00 la o rată a dobînzii la prețuri reduse și accesibile de 2%. Capitalul nostru este 100% garantat și garantat, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem un împrumut reputat, legitim și acreditat companie. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.
Contactați-ne acum prin e-mail la: ([email protected]).
Mulțumesc

REGINA GOMEZ.
5 Postat de: Helen Wilson | 11 February 2018, 02:37
100% GARANȚIE OFERTA DE ÎMPRUMUT PENTRU TOȚI

Numele meu este doamna Helen Wilson, creditor de împrumut care oferă împrumuturi pentru oportunități de viață
Ai nevoie de asistență financiară? Noi putem ajuta
Oferim împrumuturi la o rată de dobândă ieftină și accesibilă de 2%
Așadar, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la: ([email protected])

Căutați fonduri pentru a vă achita împrumuturile și datoriile?
Căutați bani pentru a plăti facturile?
Căutați fonduri pentru a începe o nouă afacere?
Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza unei finanțări necorespunzătoare?
Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare

Oferim toate tipurile de împrumuturi din orice sumă de care aveți nevoie.
Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și garantat, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut cu reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar.

Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la ([email protected]) pentru a începe să investiți pentru viitorul dvs. astăzi.
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »