Sanatatea ta / Ce te doare »

Cât de periculoase sunt chisturile la sân?

Autor: Alexandra Tudor | 11 January, 07:55 | 2 comentarii

Formaţiuni benigne des întâlnite atât la femeile tinere, cât şi la cele aflate la menopauză, chisturile mamare se numără printre problemele de sănătate care pot cauza îngrijorare. Află în rândurile de mai jos cât de periculoase sunt chusturile la sân şi când trebuie să te îngrijorezi!


Articole similare:

Chisturile mamare sunt leziuni benigne ale sânului, având o frecvenţă mare în rândul femeilor, mai ales la cele aflate la perioada fertilă. Acestea sunt de fapt formaţiuni pline cu lichid şi nu ridică probleme decât în situaţia în care generează producerea unor mase tumorale care au o consistenţă fermă, dură, sau atunci când au dimensiuni mari, caz în care este nevoie de efectuarea unei biopsii pentru a exclude prezenţa unui cancer.

Chisturile se pot depista prin palparea sânului, nodulii prezentându-se sub forma unor umflături rotunde sau ovale. Este posibil ca înainte de menstruaţie, aceste chisturi să crească în volum sau să dea durere mamară, simptome care se reduc după ciclul menstrual.

Pot dispărea după o naştere

Există un risc mai mare de a face chisturi mamare atunci există un istoric familial pentru asfel de afecţiune. Alte cauze asociate apariţiei acestor chisturi sunt consumul excesiv de grăsimi, de cafea, zahăr, ceai, ciocolată şi de băuturi nealcoolice cu cofeină. La menopauză, chisturile mamare sunt mai frecvente atunci când femeia urmează un tratament de substituţie hormonală.

Când este nevoie de operaţie

Este absolut necesară prezentarea la medic atunci când sunt descoperiţi noduli la palpare. Pentru pacientele tinere se recomandă ecografia mamară, iar pentru pacientele peste 45 ani sunt indicate mamografia şi ecografia mamară. Aceste analize vor arăta dimensiunea şi dispunerea nodulilor.

De asemenea, pentru a se stabili natura acestor formaţiuni, se poate face puncţie. De obicei, chisturile simple, de dimensiuni mici, nu necesită niciun tratament, însă este nevoie de monitorizare medicală periodică.

Când au dimensiuni mari şi sunt dureroase, chisturile se pot extrage chirurgical. Pentru reducerea durerii de sân date de aceste chisturi, medicii pot prescrie anticoncepţionale sau medicamente antiinflamatorii, precum ibuprofen. De asemenea, este indicată purtarea unui sutien special, care să asigure un suport bun al sânilor.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Simona | 11 January 2016, 11:51
Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI
Ce oferim:
-instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email
-scrisoare de recomandare
-posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time)
-contract legal de comision
-plata se calculeaza in functie de implicare si realizari.
Cerinte:
-cunostinte minime PC;
-timp la dispozitie 2-3 ore pe zi
-calculator si conexiune internet;
-seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta.
Nu este necesara experienta.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.
2 Postat de: Militaru Gheorghe | 12 January 2016, 07:26
Cum faci bani de acasa! Cel mai simplu acum e sa inveti cum faci bani de acasa, cu un curs extrem de clar, de usor de inteles si de aplicat! Cursul e GRATUIT si te invata pas cu pas, cu multe detalii, cum faci bani de acasa! Vrei cu toata seriozitatea sa castigi bani? Cere mai multe informatii despre acest curs online, la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »