Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Cât de periculoasă este placa de întins părul

Autor: Cristina Popescu | 15 February, 16:50 | 1 comentariu

Deși moda îndreptării părului cu placa a mai pierdut teren, există încă femei care nu suportă să iasă din casă fără să-și fi aranjat părul cu un astfel de dispozitiv, în ciuda efectelor sale nedorite asupra podoabei capilare.


Articole similare:

Dacă îți dorești un păr frumos și sănătos, trebuie să știi că placa de întins părul poate fi folosită doar ocazional, fiind de preferat coafarea părului cu ajutorul unei perii și a feonului pentru un aspect mult mai natural.

Iată cât de periculoasă este placa de întins părul!

Cât de periculoasă este placa de întins părul - fragilizează și usucă părul

Folosirea frecventă a plăcii de întins părul usucă extrem de mult firul de păr, îl fragilizează și degradează vârfurile, astfel că vei fi nevoită să te tunzi mai des. De asemenea, părul se va rări în timp și chiar vei pierde mai mult din podoaba capilară.  În plus, placa de întins părul strică ondulația părului creț.

De reținut că, cu cât firul de păr este mai subțire, cu atât temperatura trebuie să fie mai mică. De exemplu, dacă la un fir gros poţi folosi placa la 200 grade Celsius, însă la un păr blond sau roşcat temperatura ar trebui să fie de 160-180 de grade.

Cât de periculoasă este placa de întins părul - păr cu aspect uscat și ciufulit

Așa cum am menționat anterior, părul are de suferit la temperaturi ce depăşesc 180 de grade, placa distrugând cuticulele ce formează stratul protector. Odată ce acest strat protector este distrus are loc ruperea firului de par, începând de la vârfuri, care se despică. Folosirea exagerată a plăcii pentru îndreptarea părului, la o temperatura prea ridicată şi fără a aplica substanţe protectoare, afectează negativ părul, dându-i un aspec uscat şi ciufulit.

Pentru a controla acest aspect neplăcut, femeile folosesc şi mai des placa, ceea ce conduce la crearea unui cerc vicios, care poate avea efecte extreme asupra podoabei capilare.

Cât de periculoasă este placa de întins părul - recomandări de utilizare

În primul rând, este esențial ca temperatura plăcii să nu depășească 180 de grade și să nu o folosești niciodată pe părul ud. Părul trebuie să fie uscat şi este bine să eviți să treci cu placa de două ori peste aceeaşi suprafaţă. De asemenea, nu te baza exclusiv pe produsele de îngrijire a părului, despre care producătorii susţin că protejează împotriva efectelor plăcii. Sprayurile menite să protejeze părul împotriva temperaturii ridicate a plăcii au un oarecare efect însă nu sunt în niciun caz poţiuni magice.

Nu în ultimul rând și poate cel mai important, investește într-o placă performantă de îndreptare a părului, cum sunt cele cu radiații infraroșii, acoperite cu turmalină sau cu înveliș din titan, care scad frecarea părului în timpul îndreptării.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Pop Mihai | 16 February 2016, 12:08
Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »