Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cât de important este preludiul

Autor: Mădălina Hârjoi | 09 September, 11:25 | 3 comentarii

Dacă bărbatul se „aprinde“ mai repede, femeia are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătită pentru un posibil contact sexual. De aceea, preludiul este unul dintre cele mai importante etape, peste care nu trebuie să sari.


Atingerile incitante, cuvintele senzuale și jocurile erotice trezesc receptorii plăcerii, mărind libidoul și inducând dispoziția necesară pentru un contact sexual reușit. Dacă bărbații au nevoie de o scurtă „încălzire“, reprezentantele sexului frumos trebuie mângâiate și sărutate timp îndelungat pentru a se pregăti atât emoțional, cât și fizic pentru relația intimă.

Preludiul ajută la lubrifierea vaginului, pentru că, în timpul excitației se eliberează un lichid incolor sau puțin albicios, fără miros, ce facilitează penetrarea. În plus, clitorisul și labiile cresc în dimensiuni, acestea din urmă închizându-se puțin la culoare.

În lipsa preludiului, pereții vaginului nu se umezesc suficient, îngreunând contactul sexual, provocând durere și disconfort. Mai mult, specialiștii spun că bărbații care obișnuiesc să-și îmbrățișeze și să-și sărute partenerele vor vedea că acestea nu doar că se vor bucura mai mult de actul sexual, ci și că vor ajunge la orgasm mult mai ușor.

Întărește atașamentul față de partener

În timpul preludiului, cei doi parteneri se pregătesc pentru obținerea orgasmului, momentul culminant al actului sexual. Preludiul are un impact major la nivel emoțional-afectiv (bucurie, emoție, plăcere, satisfacție), dar și psihologic (stare de bine, creșterea sau întărirea atașamentului față de partener, iubire, siguranță).

Importanța detaliilor romantice

Crearea unui mediu propice pentru o seară de neuitat poate fi crucială. De exemplu, asigurați-vă că lumina din încăpere este difuză și că muzica romantică se aude pe fundal.

Chiar și simpla acțiune de a scoate hainele partenerului poate fi o etapă importantă a preludiului. Specialiștii spun că dezbrăcarea lascivă crește erotismul, stimulează și intensifică trăirile.

Nu sări peste sărut

În timpul preludiului este foarte important să nu te grăbești. Începre prin a-ți săruta și mangâia partenera ori partenerul. Un sărut este, de obicei, prima expresie fizică a dorinței.

De cele mai multe ori însă acesta este uitat în timpul actului sexual, mai ales la cuplurile căsătorite. Nu uita de mângâieri! Atingerea mâinilor, a picioarelor, a coapselor și șoaptele elimină tensiunea și favorizează apariția unei stări de euforie, făcându-l pe partener să uite de inhibiții.

Comunică-i ceea ce simți

Este important ca în timpul preludiului să discuți cu partenerul ori partenera și să-i spui deschis ceea ce simți sau ce vrei în acele clipe. Puteți începe să faceți asta până să ajungeți în dormitor.

De exemplu, dacă te sfiești să-i spui la telefon, scrie-i un mesaj cu ce ai vrea să faceți când ajungeți amândoi acasă. În felul acesta, scăpați de rutină, care se instalează mai ales când relația este de lungă durată și preludiul ține foarte puțin.

Mai incitant decât sexul?

Potrivit unei cercetări realizate de oamenii de știință australieni, pentru unele femei preludiul este mult mai incitant decât sexul. În cadrul studiului, participantele cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani au vizionat filme erotice.

Specialiștii au observat că o mare parte dintre acestea au fost excitate de scenele cu săruturi și mângâieri și nu de cele care arătau actul sexual.

Știai că...
... pe toată suprafața corpului există zone susceptibile să producă excitație sexuală? Astfel, în timpul preludiului, pe lângă gură, sâni, gât, umeri este bine să se acorde atenție și zonei din spatele genunchilor, abdomenului, cefei, tălpilor și încheieturilor.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 09 September 2015, 12:34
Lipsurile şi limitările nu pot exista decât atunci când le cultivăm în mintea noastră. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Stefan | 09 September 2015, 21:17
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: 
[email protected]
3 Postat de: Mihai | 14 June 2016, 23:56
Crezi ca marimea penisului conteaza ? lungimea sau grosimea ? Bineinteles ca Da ,conteaza !! "Femeile prefera barbatii mai dotati" potrivit declaratiilor celor mai renumiti consilieri de cupluri , e de stiut faptul ca exista o multime de aparate creme ,pompe ,pastile magice pentru marirea penisului pe internet care nu functioneaza! pastilele pe langa faptul ca sunt extrem de costisitoare nu functioneaza ele reprezinta doar un supliment alimentar la alt pret desigur... eu unul am incercat cu succes exercitiile de pe site-ul mareste-penisul info si am avut rezultate considerabile inca din primele saptamani ,cat despre operatiile chirurgicale nu cred ca are rost sa povestim, riscul la care te supui este mult prea mare... nu cred ca merita sa ti-l asumi si pe deasupra pretul unei astfel de operatii este destul de piperat si nu prezinta nici o garantie, mai mult poate genera pierderea sensibilitati organului sau impotenta in cel mai bun caz.
Adauga un comentariu »