Actualitate »

Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, despre importanţa unei siluete perfecte: „Lucrurile au scăpat de sub control“ (P)

31 March, 17:05 | 0 comentarii

În ultimii ani, femeile și bărbații au început să acorde o atenţie din ce în ce mai mare felului în care arată. Se pune accentul pe aspectul fizic studiat până în cel mai mic detaliu şi tot mai multe persoane încearcă din răsputeri să se încadreze în anumite tipare. Pe de-o parte, această dorinţă a oamenilor de a avea grijă de silueta lor este pozitivă, însă poate avea şi efecte negative asupra sănătăţii.

Probabil că acest nou „trend“ este o consecință a educației pe care o primim prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă şi a faptului că suntem influenţaţi de “modelele” pe care le vedem zi de zi la televizor.

Fie că ne place, fie că nu, în mass media sunt promovate personalităţi care fac eforturi şi sacrificii uriaşe pentru a avea o anumită imagine, apelând la tot felul de metode şi intervenţii chirurgicale pentru a ajunge la rezultatele dorite.

Carmen Orban: „Femeile îşi doresc să fie extrem de slabe“

Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, atrage atenţia asupra faptului că această dorinţă de a arăta perfect se poate transforma cu uşurinţă într-o problemă destul de gravă.

“La noi, lucrurile au scăpat un pic de sub control în ceea ce priveşte aspectul exterior. Femeile îşi doresc să fie extrem de slabe şi sunt în stare de orice pentru asta, devenind un fel de obsesie pentru ele. De multe ori, se poate ajunge la consecințe foarte grave”, a explicat Carmen Orban, un medic cu peste 20 de ani de muncă în spitalele de top din România.

De aceea, este foarte important de subliniat că adoptarea unui stil de viaţă sănătos este metoda cea mai sigură prin care se poate slăbi în mod corect, fără să existe pericolul ca organismul să aibă de suferit.

Carmen Orban: „Trebuie să păstrăm un echilibru în alimentaţie“

Când vine vorba despre mâncare, lucrurile sunt la fel de clare. „Trebuie să păstrăm un echilibru în alimentaţie, pentru că organismul are nevoie de vitaminele şi nutrienţii obţinuţi dintr-o hrană sănătoasă şi trebuie să primească puțin din toate. Nu este bine să facem excese de niciun fel și trebuie să ne obişnuim cu ideea că sportul este esenţial şi, astfel, nu trebuie să lipsească din activităţile noastre de zi cu zi“, a declarat Carmen Orban.

Păstrând un echilibru în tot ceea ce ne înconjoară, reuşim să ne menţinem în formă, să ne odihnim corespunzător şi să facem lucruri care ne plac. Toate acestea nu pot duce decât la un rezultat extraordinar - acela de a fi fericiţi şi sănătoşi atât fizic, cât şi psihic.

Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »