Sanatatea ta / Ce te doare »

Care sunt simptomele lipsei de calciu

Autor: Cristina Popescu | 20 January, 15:30 | 1 comentariu

Calciul este cel mai abundent mineral din corpul uman, fiind prezent în oase și dinți, precum și în sânge, neuroni și țesuturi. Se estimează că 70% din sistemul nostru osos este format din calciu, un mineral care joacă un rol fundamental în starea de sănătate a sistemului nervos, cât și în dezvoltarea tuturor celulelor corpului.


De altfel, calciul este implicat și în coagularea sângelui, în reglarea bătăilor inimii, precum și în relaxarea și contracția mușchilor.

Având în vedere rolul acestui mineral în procesele organismului, trebuie știut faptul că deficitul de calciu poate provoca boli cronice, cum ar fi osteoporoza sau chiar afecțiuni cardiovasculare serioase.

Iată care sunt principalele simptome ale lipsei de calciu în organism!

Crampe musculare

Crampele musculare pot fi rezultatul unei supraîncărcări a masei musculare, precum și a unei deficiențe de potasiu în organism.

Cu toate acestea, crampele musculare frecvente indică clar o lipsă de calciu în organism. Dacă durerile se resimt în zona brațelor, a coapselor sau a gambelor, ia în considerare creșterea aportului cu acest mineral.

Insomnie

Lipsa calciului din organism este ,,vinovată'' și de apariția tulburărilor cronice de somn. Insomnia sau trezirile frecvente în timpul nopții poate indica faptul că organismul are nevoie de mai mult calciu.

Afecțiuni stomatologice

Așa cum am menționat anterior, structura dinților este formată din calciu în mare parte, acesta fiind și motivul pentru care un nivel scăzut de calciu în organism afectează direct sănătatea dinților: carii, infecții dentare, dinți foarte fragili sau galbeni.

Piele uscată și unghii fragile

Având în vedere rolul calciului în regenerarea celulelor, mineralul este de asemenea esențial pentru a avea o piele și unghii sănătoase. Atunci când organismul nu are suficient calciu, unghiile devin fragile și casante, în timp ce pielea se usucă.

Căderea excesivă a părului

Un păr fragil se caracterizează prin uscăciune și pierderea în exces a firelor de păr. Acest lucru indică clar faptul că organismului îi lipsesc vitamine și minerale, astfel că este recomandată o îmbunătățire a alimentației, în care să predomine fructele și legumele proaspete.

Dureri articulare și osoase

Durerile ce apar la nivelul articulațiilor și oaselor pot indica prezența unor boli cronice, cum ar fi artrita sau osteoartrita. De asemenea, aceste dureri pot apărea în urma unei fracturi sau ca urmare a pierderii densității osoase cauzate de lipsa de calciu în organism.

Hipertensiune

Mai multe minerale sunt implicate în reglarea tensiunii arteriale. Astfel, calciul este unul dintre mineralele responsabile pentru menținerea sub control a tensiunii arteriale. În consecință, lipsa calciului poate provoca hipertensiune.

Dureri menstruale

Deși durerile menstruale variază de la o femeie la alta sau se pot datora modificărilor hormonale, în unele cazuri poate fi vorba de deficiența de calciu din organism.

Este demonstrat faptul că un nivel optim de calciu în organism ajută la diminuarea durerilor, umflarea abdomenului, în cazul retenției de apă sau a stărilor de anxietate și depresie.

În cazul în care suferi de o deficiență de calciu, este recomandat să crești consumul de alimente bogate în acest mineral:

- fructe uscate
- lactate
- pește
- broccoli
- varză
- spanac
- suc de portocale
- orez cu lapte
- ouă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: [email protected] | 20 January 2016, 15:38
În orice problemă există o oportunitate!> Cautam parteneri retea Marketing Mondial !! Începe ziua făcând, mai întâi, ordine... în gândurile tale. Asta fac liderii adevărați! Abia după ce îți este clar ce vrei SĂ FACI, SĂ FII și SĂ OBȚII, ACȚIONEAZĂ!!! Oferte de lucru - Operator OnLine ! Solutii Ingenioase pentru Combaterea Crizei Economice din Romania ! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal de comision! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare dupa circa 3 luni de activitate ! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul ,,info’’ la adresa de mail :[email protected] si dacă eşti dispus să depui efortul necesar vei avea satisfactii maxime, nebanite…
Adauga un comentariu »