Actualitate »

Când e indicat să iei ultima masă a zilei

Autor: Daniela Purcaru | 23 August, 15:30 | 0 comentarii

Dacă îți dorești să pierzi kilogramele acumulate, e important să ai un program de masă bine stabilit. De la ce oră e recomandat să nu mai mănânci nimic afli în cele ce urmează!


Cum seara suntem mai puțin activi, e indicat ca ultima masă a zilei să fie luată undeva în jurul orei 19.00, după cum explică unii nutriționiști.

Cina consumată mai târziu, urmată în timp scurt de odihna nocturnă sporește riscul de îngrășare din cauza unui aport caloric mare. E de preferat să treacă măcar 2-3 ore de la cină până la somnul de noapte.

Cei care iau cina mai aproape de momentul în care merg la culcare au un nivel crescut de glucoză în sânge, ceea ce-i face să nu poată dormi sau să aibă un somn agitat. Pe de altă parte, un somn calitativ favorizează scăderea în greutate.

E important și ce mănânci

Potrivit unei cercetări realizate de o echipă de cercetători americani, contează și mai mult ce pui în farfurie. Dacă alegi alimente grase sau hipocalorice e mai bine să aștepți câteva ore înainte să te culci sau să iei masa mai devreme.

Citește și: Știi cum să-ți compui cele 3 mese principale? Află recomandările nutriționistului!


Fiecare masă contează

Intervalul orar dintre mesele principale ale zilei joacă și el un rol important. Dacă uiți de gustări, vei ajunge să mănânci mai mult sau mai nesănătos la prânz și la cină. În plus, nu vei putea ține foamea sub control. 

Pentru a nu te îngrășa și pentru reușita unei diete de slăbit fiecare dintre mesele principale este esențială pentru a păstra echilibrul nutrițional.

Renunțarea la una dintre ele te poate aduce în situația de a mânca mai mult la finalul zilei. Din păcate, atunci vei avea prea puțină energie să consumi caloriile aduse de alimentele pe care le consumi. De aici riscul de a lua mult în greutate.

 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »