Sanatatea ta / Ce te doare »

Când avem nevoie de probiotice

Autor: Ramona Liță | 15 November, 08:00 | 2 comentarii

Atunci când dezechilibrele apar la nivel bacterian organismul tău este slăbit în fața virusurilor și predispus la anumite afecțiuni.


Organismul uman ste creat astfel încât să funcționeze corespunzător indiferent de tratamentele la care acesta este supus, însă chiar și așa există cazuri în care are nevoie de ajutorul tău pentru a remedia anumite dezechilibre. Modalitatea de informare a corpului fiind simptomele ce nu trebuie trecute niciodată cu vederea. Din acestea cele mai alarmante par a fi vederea încețășată, metabolismul îngreunat, apariția afecțiunilor cutanate.

Deși cauzele acestor simptome pot fi diverse atât ca sursă cât și ca intensitate, de cele mai multe ori soluția este una extrem de simplă și anume, un aport bun de probiotoce.

Ce sunt probioticele?

Le putem descrie ca o sursă de antibiotice naturale, necesare mai ales pentru că ajută la combaterea bacteriilor nocive, având rol protector pentru organismul uman. Practic, probioticele sunt o cărămidă destul de importantă în menținerea sistemului imunitar puternic.

Primul pas atunci când iei antibiotice este să te gândești la faptul că acestea nu îți distrug doar bacteriile rele din organism ci și pe cele bune mai ales din sistemul digestiv. De același efect se „bucură” și antiinflamatoarele, deci ai nevoie de probiotice pentru a reface bariera naturală a organismului de protecție .

Află cât de sănătoasă este dieta cu cartof și iaurt AICI

Afecțiuni ale sistemului digestiv

Mai ales acum că se aproprie perioada sărbătorilor, masa bogată cu tot felul de alimente poate provoca o serie de probleme sistemului digestiv, astfel că flora intestinală poate fi afectată de mesele copioase și alimentele grase specifice sezonului.

Durerile stomacale sau chiar și constipația sunt semnale ale unui dezechilibru bacterian la nivelul florei intestinale, astfel că un aport de probiotice reprezintă sănătate curată.

Imunitatea scăzută?

Răcești la fiecare schimbare bruscă de vreme? Ai senzația că nu mai scapi de gripă? Atunci organismul tău îți transmite că sistemul imunitar este slăbit și are nevoie de ajutor pentru a putea să se mențină în parametri optimi.

Și în acest caz probioticele fac minuni. De asemenea, oricât de mult ulei de cocos ai folosi pentru a-ți hidrata și hrăni pielea, ai nevoie de un tratament de consolidare de la interior, și anume probiotice.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că 95% din producția de serotonină din organism se produce la nivelul sistemului digestiv, astfel că dacă ai început să te confrunți cu simptome precum depresie, stare de anxietate, acordă un pic de atenție probioticelor deoarece aceste reacții pot fi declanșate de dezechilibrele bacteriilor bune de la nivelul intestinelor.

Alimente cu un conținut ridicat de probiotice

Nu ezita sub nici o formă să adaugi în alimentația ta produse precum untul, supa miso, brânza nepasteurizată, kefirul, varza murată sau orice fel de acritură, iaurtul sau oțetul de mere.

Toate aceste alimente sunt extrem de sănătoase pentru organismul tău și îți aduc un aport bun de probiotice.

Dintre cele enumerate mai sus sus cele mai ușor de consumat sunt kefirul și murăturile, mai ales în perioada aceasta, aflându-se la îndemâna tuturor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Sorin | 15 November 2017, 13:32
Selectam urgent moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Lupsa | 15 November 2017, 15:05
Oferim urgent lucru numai pe net acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »