Actualitate »

Cafeaua scade şansele de a rămâne însărcinată

Autor: Alina Corneanu | 11 November, 15:30 | 1 comentariu

După ce au efectuat mai multe analize, cercetătorii de la Şcoala de Medicină a Universităţii din Nevada (SUA) au ajuns la concluzia că dozele mari de cofeină pot fi asociate cu infertilitatea.


,,Cafeina poate reduce activitatea musculară a trompelor uterine, care transportă ovulul către ovarul femeii, astfel şansele de infertilitate fiind mai mici. Până în momentul de faţă, cercetarea a fost realizată pe cobai, însă studiul va continua pentru a putea explica efectele consumului mare de cafea”, a precizat Sean Ward, profesor de Biologie Celulară în cadrul universităţii.

Mai mult, cofeina măreşte riscul de a face endometrite, inflamaţii ale mucoasei uterului cauzate de infecţii, o altă cauză cunoscută a infertilităţii.

Pe lângă activitatea musculară a trompelor uterine, cofeina mai are proprietatea de a opri acţiunea celulelor specializate din pereţii trompelor uterine.

Când acţiunea celulelor este inhibată, ovulul se deplasează cu greutate către uter, fie nu se poate deplasa deloc. Rezultatele cercetării vor fi publicate în Jurnalul de Farmacologie Britanic.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Selina | 24 October 2012, 23:42
cauta restartpentrusanatate. b l o g s p o t. c o m
Adauga un comentariu »