Stil de viata&dieta / Ingrijire »

Avantajele sezonului rece

Autor: Ramona Liță | 07 December, 18:05 | 0 comentarii

Multe persoane se gândesc cu panică la ultimele luni calendaristice ale anului deoarece acum vremea devine destul de rece și capricioasă, iar organismul este predispus la tot soiul de bacterii și virusuri. Știi care sunt totuși avantajele frigului?


Atunci când te gândești la timpul rece și îți vine în minte senzația de frig, nevoie de apurta haine groase și eventual mănuși, de fapt te axezi doar pe partea goală a paharului, pe partea negativă.

Însă hai să ne concentrăm un pic și pe partea pozitivă, sigur există ceva bun și lunile de iarnă. Pe lângă sărbătorile de iarnă, momentele petrecute cu cei dragi, există și anumite beneficii resimțite atât de fizicul cât și de psihicul tău.

Perioada rece a anului nu aduce doar sarbatorile de iarna, de care te poti bucura, in sfarsit. Iata ca aceasta aduce si alte beneficii, pe care sigur nu le stiai! Vezi care sunt acestea cititind articolul de mai jos.

Temperatura scăzută, secretul longevității

Dacă de fel ești o persoană căreia îi place la căldură află că specialiștii sunt de părere că tocmai temperatura scăzută este de fapt secretul longevității, mai ales după ce au studiat fenomenul pe șoareci și viermi .

Astfel că, dacă vrei să ai parte de un somn mult mai odihnitor asigură-te că ai parte de o temperatură medie suficient cât să nu tremuri de frig.

Rezultatele obținute pe șoareci pot fi aplicate cu succes și pe oameni deoarece există aceiași linie genetică.

Te trezești mai ușor

Chiar dacă simplu fapt că iarna se întunecă mai devreme, temperatura este mai scăzută te îndeamnă la somn, asta nu înseamnă că nu te poți trezi dimineața. Cu cât adormi mai devreme cu atât mai bine vei dormi și dimineața vei avea mai multă energie.

Trecerea bruscă de la căldurica din casă la frigul de afară te va ajuta să te înviorezi și îți va pune sângele mai repede în mișcare.

În plus tremuratul este cel mai bun exercițiu fizic, cercetătorii americani fiind de părere că tocmai tremuratul declanșează un răspuns muscular care este foarte apropriat de cel al exercițiiilor fizice. Acesta nu este un motiv să te expui frigului în mod intenționat. Ci doar un plus din partea plină a paharului.

Mișcarea este mult mai eficientă

Dacă pe parcursul anului ai cam tras chiulul de la mișcare acum poți să resimți din plin avantajele mișcării. Iarna poți practica sporturi ce pun în mișcare mai multe grupe musculare simultan, de la jogging până la ski.

Profită de patinoarele din oraș, explorează munții ninși și profită din plin de aerul curat. Acum dacă alegi să alergi vei consuma mai multe calorii deoarece corpul tău va depune un efort mult mai mare pentru a-ți menține temperatura corporală constantă.

Frigul, tratament curativ

În primul rând că acum nu vei mai avea parte de insecte, așa cum se întâmplă pe parcursul verii, când te confrunți cu țânțari mai ales la tot pasul.

În al doilea rând pentru că specialiștii au dezvoltat o procedură cunoscută sub numele de aerocrioterapie sau crioterapie, ce presupune folosirea aerului rece ca gheța pentru a produce vasoconstrucție la nivelul capilarelor și apoi apelându-se la vasodilatație prin intemediul masajului.

Astfel că după doar câteva proceduri pielea va arăta mult mai fermă, circulația sangvină se îmbunătățește la fel și funcțiile articulațiilor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »