Actualitate »

Atrofia vaginală și cauzele ei

Autor: Ramona Liță | 04 August, 12:45 | 1 comentariu

Dacă te confrunți cu dureri în timpul actului sexual sau atunci când urinezi, cel mai probabil în organismul tău este prezent un nivel scăzut de estrogen.


Atrofia vaginală desi apare cel mai adesea după menopauză reprezintă subțierea, uscarea și inflamația pereților vaginali. Principalul factor ce duce la această afecțiune fiind faptului că organismul începe să producă tot mai puțin estrogen.

Cauzele atrofiei vaginale

În momentul instalării menopauzei  organismul începe și produce mai puțini hormoni, în special estrogen, însă poate fi un punct destul de important și terapia cu hormoni  sau îndepărtarea chirurgicală a ovarelor ori alte proceduri precum radio sau chiomioterapia.

Dacă ești fumătoare, tutunul este unul dintre factorii ce „ajută” la reducerea cantității de oxigen din țesuturi influențând și cantitatea de estrogen din organism. Astfel că te poți confrunta cu problema atrofierii vaginale.

Potrivit mayoclinic.org, nașterea prin cezariană sau activitatae sexuală neregulată sau abstinența pot fi și ele cauze provocatoare din cauză că fluxul sangvin de sânge scade iar țesuturile treptat își pierd din elasticitatea lor.

Află cum se folosește corect inelul vaginal AICI

Care sunt simptomele atrofierii vaginale

Deși acestea pot trece neobservate o perioadă îndelungată, simptomele pot deveni destul de agresive și evidente în timp manifestându-se prin scurgeri vaginale neobișnuite, mâncărimi vaginale, durere și usturime atât la urinare cât și în timpul actului sexual, sau nevoia constantă de a urina.

Scăderea lubriefierii vaginale reprezintă unul dintre cele mai grave simptome însoțit fiind și de dureru abdominale.

Nici incontenența urinară nu trebuie tratată cu indiferență, de cele mai multe ori aceasta poate ascunde și alte cauze și anume infecții urinare, afecțiuni ale rinichilor sau ale ovarelor.

La observarea primului semnal neobișnuit nu ezita să apelezi la medicul de specialitatea pentru a preveni agravarea simptomelor.

Cum se tratează această afecțiune

O soluție de moment ar fi folosirea lubrifianților acre să ajute la restabilirea umidității vaginale, iar pentru eliminarea simpromelor dureroase se poate recomanda administrarea de estrogen pentru a-l reeechilibra pe cel natural din organism.

Însă dacă uscarea vaginului vine la pachet cu celelelate simptome ale menopauzei precum bufeuri atunci soluția cea mai bună poate fi aplicarea unor plasturi specialia, adminstrarea pastilelor de estrogen  sau utilizarea anumitor geluri intime.

Această afecțiune netratată poate duce la apariția endometriozei sau a cancerului mamar, deci nu ezita să mergi al medicul specialist pentru consult periodic.

Cum se pune acest diagnostic

Este necesar un examen ginecologic și efectuarea testului cu frotiu, care reprezintă o examinare microscopică a pereților vaginali, câutând a se observa  dacăe xistă anumite bacterii asociate atrofiei vaginale.

În plus este necesar să se realizeze un test al secrețiilor vaginale, astfel se poate face diferența foarte clar între atrofia vaginală și alte afecțiuni specifice ale aparatului genital feminin.

Se poate la cererea medicului să se efectueze și teste de utină sau sânge pentru a verifica din mai multe puncte nivelul de estrogen din organism.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 12 August 2017, 10:35
Oferta uimitoare: castigi acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]
Adauga un comentariu »