Sanatatea ta / Ce te doare »

Atenţie la INIMĂ dacă oboseşti prea repede!

Autor: Alexandra Tudor | 16 July, 09:10 | 13 comentarii

Activităţile de zi cu zi te suprasolicită? Oboseala nu are doar cauze fizice, ci şi afecţiuni ascunse, care nu dau semne vizibile. Îţi prezentăm în material câteva dintre acestea!


Bolile de INIMĂ,semnalate prin oboseală

Dacă obosiţi mult prea uşor în urma unor activităţi pe care înainte le efectuaţi fără probleme, este timpul să vă faceţi un control la inimă.

Experţii susţin că, dacă oboseala intervine după activităţile obişnuite pe care le efectuaţi zilnic (curăţenie în casă, grădinărit, serviciu), înseamnă că inima trimite semnale că ar avea nevoie de o îngrijire medicală.

ANEMIA severă produce slăbiciune

Femeile cu menstruaţie abundentă sau cele care au născut recent pot dezvolta anemie, care este una dintre principalele cauze ale stării de oboseală.

Chiar şi deficienţa de fier şi bolile de rinichi produc anemie. Aceasta se depistează printr-un test de sânge şi se tratează cu suplimente de fier şi prin consumul alimentelor bogate în fier (spanac, broccoli, carne roşie).


Mai poţi citi şi:

 - 5 teste bune pentru inimă

 - Aşa îţi păstrezi inima sănătoasă

 - Exerciţii pentru o inimă sănătoasă


Apneea în SOMN ne lasă fără vlagă

Este justificată oboseala, în cazul în care aţi petrecut câteva nopţi albe sau dacă nu aţi respectat orele de somn. Există însă situ

aţii în care dormiţi bine şi totuşi vă treziţi obosit. Explicaţia: sindromul de apnee în somn. Este o afecţiune a aparatului respirator caracterizată prin pauze respiratorii repetate, frecvente în timpul somnului.

Astfel, starea de oboseală intervine, indiferent de câte ore ai dormi pe noapte. Medicul recomandă schimbarea stilului de viaţă, incluzând şi necesitatea de a urma un regim de slăbire şi renunţarea la fumat.

TIROIDA leneşă declanşează depresii

Stările de epuizare şi depresiile uşoare sunt semnele unei tiroide leneşe. Hipotiroidismul apare în momentul în care glanda nu reuşeşte să producă o cantitate suficientă de hormoni tiroidieni. Metabolismul este lent, motiv pentru care funcţiile organismului sunt încetinite.

ALERGIILE alimentare dau stări de somnolenţă

Alimentaţia echilibrată are menirea de a da energia necesară organismului pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Unii medici consideră că intoleranţa la alimente şi reacţiile alergice pot cauza efectul advers - de oboseală şi somnolenţă uşoară. Sfatul experţilor este să renunţaţi la alimentele care vă dau o stare de somnolenţă la un interval de 10-30 de minute de la consumarea lor.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Audionova | 13 June 2014, 10:34
Daca obosesti repede, iar inima iti cauzeaza probleme, este momentul sa iti testezi auzul!Vino acum intr-unul din cele 42 de centre specializate Audionova pentru testarea auzului si pentru a-ti oferi cele mai performante aparate auditive!Pentru detalii sau programari, ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania!
2 Postat de: Luca | 19 October 2014, 14:02
Sfideaza criza si asigura-ti un loc de munca cu program flexibil pe viata! Castigi bani învatând pe altii.Lucrezi de acasa. Daca esti chiar si numai curios, pentru detalii trimite textul “Info1” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Maria | 19 October 2014, 20:26
Daca lucrezi, esti somer, pensionar, student, vrei si ai nevoie sa iti schimbi situatia financiara, vrei un job serios unde sa muncesti dar sa si castigi, ai gasit locul potrivit.O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Sunt necesare doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet. Pentru detalii trimiteti textul Info la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Ana Mirea | 27 February 2015, 10:45
Daca nu auzi, poti avea si hipertensiune sau probleme cu inima. Testeaza-ti auzul periodic la Audionova!
Ana Mirea
clinica Audionova
5 Postat de: Iulia | 02 March 2015, 16:16
Caut colaboratori pentru publicare anunturii
Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati
Cerinte: - necesar calculator
- conexiune internet
- rabdare
- cunostinte minime PC
- seriozitate
- perseverenta
- atentie la detalii
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Program part-time.
Important: nu cereti detalii pe facebook.
Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice.
Pt informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati!
Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »